Latgales atbalstam novirzīs papildu ES fondus un LDz veidos jaunu ražotni

foto dinaburg.eu
foto dinaburg.eu

Latgales reģiona atbalstam tiks novirzīts papildu Eiropas Savienības (ES) fondu finansējums, remontēti ceļi un VAS "Latvijas dzelzceļš" (LDz) Daugavpilī veidos jaunu ražotni, ceturtdien pēc tikšanās ar Latgales pašvaldību pārstāvjiem žurnālistus informēja Ministru prezidents Valdis Dombrovskis (V).

Viņš apliecināja, ka reģiona atbalstam plānoti vairāki gan īstermiņa, gan ilgtermiņa pasākumi un viens no būtiskākajiem pagaidām varētu būt tieši LDz piedāvājums, Daugavpilī izveidot ritošās daļas ražotni ar 300 jaunām darba vietām. Pretī no valsts uzņēmums par to saņemtu dividenžu iemaksu valsts budžetā samazinājumu.

Vēl viena no iecerēm ir papildus novirzīt ap 3,3 miljoniem latu reģionālo ceļu labošanai, kā arī budžetā uzņemties 5 miljonu latu virssaistības mājokļu siltināšanas programmām.

Tieši pieejamais ES fondu finansējuma palielinājums būs viens no atbalsta mehānismiem Latgales reģionā.

Papildus finansējuma iespējas tiek plānotas gan uzņēmējdarbības, gan infrastruktūras programmā. Tāpat Finanšu un Zemkopības ministrijas esot panākušas vienošanās par atvieglotiem nosacījumiem lauksaimniecības zemes iegādei ar "Hipotēku un zemes bankas" atbalstu.

Jau ziņots, ka Dombrovskis ceturtdien tikās ar Latgales reģiona pašvaldību vadītājiem, lai pārrunātu priekšlikumus reģiona attīstībai.

Uz tikšanos ieradās Preiļu novada domes priekšsēdētājs Aldis Adamovičs, Ludzas novada domes priekšsēdētāja Alīna Gendele, Dagdas novada pašvaldības priekšsēdētājs Viktors Stikuts, Daugavpils novada domes priekšsēdētāja Janīna Jalinska, Rēzeknes mērs Aleksandrs Bartaševičs, Viļakas novada domes priekšsēdētājs Sergejs Maksimovs, Kārsavas novada domes priekšsēdētāja Ināra Filicka.

Pasākumā piedalījās arī vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrs Edmunds Sprūdžs (ZRP).


Написать комментарий