O. Dukšinska: Pagājušais gads bija ļoti veiksmīgs

foto gorod.lv
foto gorod.lv

Vakar, atskaitoties Daugavpils domes Finanšu komitejai par Izglītības pārvaldes darbu pagājušajā gadā, Olga Dukšinska paziņoja, ka 2011. gadā pilsētas skolās mācījās par 504 skolniekiem mazāk nekā 2010, tas ir 9 045 cilvēki. Bērnudārza audzēkņu skaits palika nemainīgs – 4 524.

Runājot par panākumiem izglītības sfērā, O. Dukšinska atzīmēja, ka pagājušais gads bija ļoti veiksmīgs: vairāk nekā 200 skolnieki ieņēma godalgotas vietas dažādos konkursos un olimpiādēs, bija izstrādāti daudzi zinātniskie darbi. Mācību iestādes un pati Izglītības pārvalde piedalījās vairākos projektos, starp kuriem bija, paaugstināt pedagogu konkurentspējas optimizācijas procesā, uz ko valdība iedalīja 300 tūkstošus latu. 

Izglītības pārvaldes gada atskaitē atzīmētas arī galvenās problēmas un ieteikumi mūsu pilsētas izglītības sfērai, kuru skaitā attīstīt daudzvalodību pedagogiem, paaugstināt eksakto zinātņu pedagogu kvalifikāciju un sistēmas izstrādi, kura ļaus samazināt to skolnieku skaitu, kuri paliek uz otro gadu.
 


Написать комментарий