Daugavpils muzejā atklās varžu izstādi no pazīstamas juristes privātkolekcijas

foto piecesofkoco.wordpress.com
foto piecesofkoco.wordpress.com

Šī gada februārī, Daugavpils mērs Žanna Kulakova izrādīja pilsētniekiem savu kolekciju ar nosaukumu “Senlietas”. Visi Daugavpils novada mākslas muzeja apmeklētāji varēja redzēt, ne tikai vecus patvārus, viens no kuriem varētu būt pat piederējis slavenā krievu rakstnieka Kuprina ģimenei, bet arī dažādu izmēru gludekļus un vecas pudeles. 

Tad izstādes laikā, Žanna Kulakova iedomājās, ka pilsētā gan jau ir daudzi kolekcionāri, kuri gribētu parādīt savas kolekcijas mūsu muzejā.
Un tā turpinot iesākto tradīciju, trešdien, 4. aprīlī, tiks atklāta vēl viena izstāde “Varžu pavasaris”. Šoreiz savu kolekciju izrādīs pazīstamā juriste Dzintra Nikolajenko. Kolekciju, kura pārsteidz ar savu daudzveidību un oriģinalitāti, viņa krāj jau 10 gadus. Šeit pārstāvētas visu veidu vardes, sākot no miniatūras un beidzot ar gigantiskajām. Daudzi eksponāti ir ne tikai dekoratīvie, bet arī saimnieciski, piemēram, vardes-lukturi, vardes-ziemassvētku mantiņas, vardes-kancelejas piederumi, kā arī sveces utt. Šī pavasarīgā un košā izstāde notiks Daugavpils novada mākslas muzejā 4.aprīlī plkst. 17:00.
 


Написать комментарий