Zaķis: valstij vajadzētu koordinēt savu pārstāvniecību ostās

foto delfi.lv
foto delfi.lv

Valstij vajadzētu koordinēt savu pārstāvju darbību ostās, intervijā izteicās partijas "Vienotība" Saeimas frakcijas priekšsēdētājs Dzintars Zaķis.

"Ir pilnīgi noteikti jādomā par to, ka valstij sava pārstāvniecība ostās jākoordinē, jo citādi ir tā, ka no pašvaldības nāk labi koordinēts viedoklis, savukārt no valsts nāk atsevišķu ministriju atsevišķi viedokļi. Tas nav pareizi," norādīja Zaķis.

Pēc viņa teiktā, būtu pareizi, ja pirms katras ostas sēdes sanāktu kopā valsts pārstāvji un vienotos par kopējo valsts viedokli, kāds tas ir katrā konkrētā jautājumā, atbildīgajai par pārstāvju viedokļa koordinēšanu būtu jābūt Satiksmes ministrijai.

"Vienotības" politiķis atzina, ka pašreizējā sistēma, kurā katra ministrija virza savu pārstāvi ostu valdēs, esot pareiza, jo katrai ministrijai ir sava funkcija un "šaurā nozare".

"Skaidrs, ka Satiksmes ministrijai ostā primāra ir loģistikas funkcija. Vēsturiski tur bija Vides ministrija, jo ir vides jautājumi. Neapšaubāmi, ka tur ir finanses, neapšaubāmi, ka ir ekonomika. Tas tomēr ir saistīts. Bet, pirms iet uz balsojumiem pašā ostā, jautājumi ir jākoordinē. Patlaban tas ir ārpus jebkuras kritikas," uzsvēra Zaķis.

Runājot par partiju pārstāvniecību ostu valdēs, Zaķis norādīja, ka "Vienotība" savus pārstāvjus nevēlētos zaudēt. "Mēs vienkārši redzam, ka mūsu cilvēki ir bijuši pietiekami profesionāli un pietiekami ilgu laiku tur atradušies. Redzam, ka ir mērķtiecīgi uzbrukumi atsevišķiem no viņiem, bet mums nav plānots kaut ko mainīt. Mūsu cilvēki, cerams, varēs turpināt savu iesākto darbu," pauda politiķis.

Savukārt attiecībā uz Zatlera reformu partijas iecerēm ostās virzīt savus pārstāvjus Zaķis aicināja nedaudz nogaidīt. "Pagaidīsim pāris nedēļas, tad redzēsim, kā situācija atrisināsies. Cik es saprotu, patlaban ir tāds zināms pārdomu periods, un vien pāris nedēļu laikā, visticamākais, situācija varētu atrisināties. Skaidrs, ka nav īsti loģiski, ka tur joprojām ir iepriekšējo politisko spēku aktīvi pārstāvji," norādīja "Vienotības" frakcijas vadītājs.

Taujāts par to, kādēļ ostu valdēs joprojām ir Zaļo un zemnieku savienības (ZZS) virzītie cilvēki, politiķis skaidroja - no vienas puses, tas saistīts ar to, ka viņi ir ielikti "zaļzemnieku" laikā, cilvēki nav ne ar ko noziegušies pret šo valsti vai sistēmu kopumā. "Tas nozīmē, ka par katru cenu sviest ārā cilvēku arī nav mūsu uzdevums, un mēs pierādām to praksē - mēs necenšamies uzreiz taisīt politiskās revīzijas. Bet tanī pat laikā - ja ministri uzskatīs, ka viņiem ir nepieciešami kaut kādi uzlabojumi valdes sastāvā, tad šie uzlabojumi arī tiks realizēti," izteicās Zaķis.

Runājot par "Vienotības" pārstāvi Rīgas brīvostā Olafu Pulku, Zaķis norādīja, ka patlaban uz Pulku mēģinot izdarīt dažāda veida spiedienu, bet viņš uzskatot, ka Pulks kā ministrijas pārstāvis nav bijis slikts. "Ir bijuši atsevišķi balsojumi, kur, piemēram, viņš ir vienīgais pret. Atceraties to stāstu par Spilves pļavām un Loginova kunga interesi šajā projektā? Tur jau Pulks bija tas, kas bija ļoti korekti ministra uzdevumu pildījis, un vienīgais no valsts pārstāvjiem, kas balsojis pret," skaidroja Zaķis. "Rezultāts ir tāds, ka viņš ministra uzdevumu pilda korekti. Vai tāpēc ministram viņš būtu jāmaina? Domāju, ka pamata mainīt nav."


Написать комментарий