5.aprīļa 'Eksporta Rītā' mēbeļu ražotājus un eksportētājus informēs par IKEA ekspansiju Baltijas tirgū

foto mymozyr.info
foto mymozyr.info

Diskusiju cikla Eksporta Rīti 5.aprīļa pasākumā uzņēmēji varēs izzināt, kā būtu jārīkojas Latvijas mēbeļu ražotājiem un izplatītājiem, lai nezaudētu pozīcijas tirgū pēc IKEA ienākšanas Lietuvas tirgū 2013.gadā. Ar atziņām un viedokli dalīsies uzņēmuma SIA Marks M vadītājs Juris Griķis.

Eksporta Rīta ietvaros uzņēmēji varēs saņemt atbildes uz jautājumiem – kāda ir Marks M pieeja eksportam, produkta virzīšanai vietējā un eksporta tirgū, kādā veidā un cik lielā mērā tiks skarta vietējā mēbeļu industrija pēc IKEA atvēršanas Lietuvā; vai un kā Latvijas ražotājiem un mēbeļu izplatītājiem būtu jārīkojas, lai nezaudētu jau izcīnītās pozīcijas tuvējos eksporta tirgos?

Uzņēmums Marks M (Baltijas valstīs pazīstams ar zīmoliem Nakts Mēbeles un Pils Matrači) ir guļamistabu mēbeļu un matraču ražotājs, tirgotājs un eksportētājs. Kopš 2008.gada uzņēmums produkciju eksportē uz dažādām pasaules valstīm – Zviedriju, Norvēģiju, Somiju, Krieviju, Īriju, Dāniju, Nīderlandi, Ukrainu, Baltijas valstīm u.c.

Eksporta Rīta sākums 5.aprīlī plkst. 09:00; diskusija notiks latviešu valodā. Tās norises vieta – LTRK Nams (Kr.Valdemāra iela 35, Rīga). Plašsaziņas līdzekļu pārstāvjiem dalība bez maksas!

Katrs diskusiju cikla Eksporta Rīts tiek veltīts kādai konkrētai tēmai – aktualitātēm eksporta tirgu apguvē, problēmu risināšanai, vai orientēts uz specifiskas nozares eksporta potenciāla analīzi. Katrā no Eksporta Rītiem ir iespēja tikties 20 – 25 Latvijas uzņēmumiem, kas savā starpā dalās pieredzē, diskutē par sev aktuāliem jautājumiem, smeļas idejas un iedvesmu ikdienas darbu organizācijai. Kā Eksporta Rīta viesis katrā no diskusijām tiek uzaicināts Latvijas uzņēmums, kas pasākuma ievaddaļā dalās savā pieredzē.

Jau ziņots, ka LTRK sadarbībā ar eksporta konsultāciju uzņēmumu GatewayBaltic 2009.gada septembrī aizsāka diskusiju ciklu par eksportu Eksporta Rīti, lai veicinātu Latvijas uzņēmumu eksportspēju un rosinātu lielāku daļu Latvijas uzņēmumu izvērtēt eksporta uzsākšanas iespējas. Kopš 2011.gada Eksporta Rītu cikls norit arī krievu un angļu valodās.


Написать комментарий