“Windows 8” būs pieejams trīs versijās

foto delfi.lv
foto delfi.lv

Operētājsistēma "Windows 8" būs pieejama trīs versijās – "Windows 8", "Windows 8 Pro" un "Windows 8 RT", paziņojusi kompānija.

"Windows 8" un "Windows 8 Pro" būs paredzēta datoriem un planšetēm ar x86 arhitektūras procesoriem, bet "Windows 8 RT" – ierīcēm ar ARM procesoru.

"Windows 8" būs bāzes versija šai operētājsistēmai, bet tās "Pro" versija būs paredzēta prasīgākiem lietotājiem un uzņēmumiem. Abās versijās pieejams atbalsts vairākiem ekrāniem, bet "Pro" versijā ietilps arī šifrēšanas un virtualizācijas instrumenti, dažādi datorsistēmu vadības līdzekļi un "Windows Media Center" (pieejams kā pielikums).

"Windows 8 RT" atšķirībā no abām iepriekšminētajām versijām nebūs nopērkama atsevišķi. Tā būs pieejama kopā tikai ar pašu ierīci. Kopā ar operētājsistēmu tiks piedāvātas programmas arī no "Microsoft Office" pakotnes – tekstu redaktors "Word", tabulu redaktors "Excel", prezentāciju redaktors "PowerPoint" un "OneNote" programma pierakstiem.

Vēl būs pieejama korporatīvā versija "Windows 8 Enterprise" uz "Pro" modifikācijas bāzes, tomēr pamata versijas šai operētājsistēmai būs trīs. Tāpat "Microsoft" apstiprināja, ka "Windows 8" būs šīs jaunās operētājsistēmas oficiālais nosaukums.

Gaidāms, ka "Windows 8" tirdzniecībā nonāks šāgada rudenī, tomēr pati kompānija termiņus pagaidām neatklāj. Pērnā gada septembrī "Microsoft" publicēja šīs operētājsistēmas izmēģinājuma versiju izstrādātājiem, bet šāgada februārī – demonstrācijas versiju ierindas lietotājiem. Būtiskākā "Windows 8" īpatnība ir vienā sistēmā apvienotās divas saskarnes – tradicionālā un "Metro".


Написать комментарий