Kaspersky Security for Virtualization: jauns skatījums uz drošību

foto antonkozlov.ru
foto antonkozlov.ru

Kaspersky Lab Latvijas tirgū laiž klajā jaunu risinājumu uzņēmumiem Kaspersky Security for Virtualization (KSV). Virtualizācijas platformai VMware paredzētais specializētais risinājums nodrošina maksimālu virtuālās infrastruktūras aizsardzību, nesamazinot tās veiktspēju. Turklāt uzņēmumi iegūst iespēju centralizēti pārvaldīt visa uzņēmuma tīkla aizsardzību, ieskaitot virtuālās ierīces.

Virtuālās mašīnas ir pakļautas kaitīgo programmatūru iedarbībai tieši tāpat kā reālā infrastruktūra, un tām ir vajadzīga droša aizsardzība, taču neoptimāla pieeja drošības organizēšanai, izmantojot tikai tradicionālos pretvīrusu līdzekļus, var atņemt virtualizācijai tās galveno priekšrocību– ITresursu efektīvu izmantošanu. Kaspersky Security for Virtualization ir jauns risinājums, kas ļauj nodrošināt līdzsvaru starp veiktspēju un drošību, kāda nepieciešama, lai stātos pretī mūsdienu apdraudējumiem.

Izstrādājums ir paredzēts virtuālo serveru, darbstaciju, kā arī datu apstrādes centru aizsardzībai, kas ir izveidoti, izmantojot VMware – vienu no vispopulārākajām virtualizācijas platformām[i] pasaulē. Kaspersky Security for Virtualization ir cieši integrēta ar VMware vShield Endpoint un ir virtuālā ierīce, kas veic visu mitinātājserverī izvietoto viesu mašīnu pārbaudi. Risinājumam nav nepieciešama pretvīrusu aģentu instalēšana katrā virtuālajā mašīnā, kasļauj izvairīties no pārmērīgas mitinātājservera noslodzes un pārtraukumiem tā darbā, ko izraisa «brāzmaina» skenēšana un atjaunināšana (vienlaicīga pārbaudes un atjaunināšanas uzdevumu palaišana lielā daudzumā virtuālo mašīnu).

Risinājums uzrāda visaugstāko kaitīgo programmatūru atklāšanas līmeni, ko nodrošina visjaunākais Kaspersky Lab antivīrusu kodols, kura efektivitāte ir pierādīta daudzos neatkarīgajos pētījumos. Jaunās virtuālās mašīnas tiek automātiski nodrošinātas ar aizsardzību uzreiz pēc to izveidošanas, tādējādi novēršot drošības plaisas to aktivizēšanas laikā, kas ir raksturīgas risinājumiem, kam nepieciešama antivīrusu aģenta instalēšana. Regulāri atjaunojamās parakstu datubāzes nodrošina savlaicīgu aizsardzību visām virtuālajām ierīcēm neatkarīgi no tā, cik ilgi pirms tam tās ir bijušas miega režīmā.

Atšķirībā no citiem virtuālās vides aizsardzības risinājumiem Kaspersky Lab izstrādājums ļauj centralizēti pārvaldīt virtuālās, fiziskās un mobilās ierīces: izmantojot vienoto konsoli Kaspersky Security Center, notiek politiku, atjauninājumu un citu IT drošības uzdevumu pārvaldība, tādējādi padarot administrēšanu vienkāršāku un pārskatāmāku.
«Meklējot uzņēmējdarbības efektivitātes paaugstināšanas līdzekļus, arvien vairāk uzņēmumu pievēršas virtualizācijas tehnoloģijām, taču daudzi no tiem liek lietā fiziskajām vidēm paredzēto pieeju aizsardzībai, kas neļauj pilnībā izmantot virtualizācijas priekšrocības,» saka Kaspersky Lab pētniecības un izstrādes direktors Nikolajs Grebeņņikovs. «Kaspersky Security for Virtualization ir jauns skatījums uz drošību. Optimizējot skenēšanas un antivīrusu datubāzu atjaunināšanas uzdevumus, risinājums samazina slodzi uz virtuālajām mašīnām un nodrošina servera veiktspējas un tajā izvietoto virtuālo ierīču blīvuma līdzsvaru. Turpmāk uzņēmumi var izmantot aizsardzības risinājumus ar antivīrusu aģenta instalēšanu un bez tās, ko pārvalda vienota konsole, kas sniedz daudz lielāku elastību, konfigurējot tīklu.»

«Kopā ar Kaspersky Lab mēs strādājam, lai mūsu klienti būtu aizsargāti ar visdrošākajām un modernākajām tehnoloģijām. Kaspersky Lab risinājums ir paredzēts virtuālās vides kompleksai aizsardzībai un ļauj uzņēmumiem attīstīt savu mākoņinfrastruktūru, ievērojot drošības politiku prasības,» komentē VMware tehniskais direktors Krievijā un NVS Vladimirs Tkačevs.


Темы: , , ,
Написать комментарий