Times: Vai Putina sieva nosūtīta trimdā uz klosteri Igaunijas pierobežā?

foto wikimedia.org
foto wikimedia.org

Vladimira Putina ierašanās uz Lieldienu dievkalpojumu Maskavas Kristus Pestītāja katedrālē bez dzīvesbiedres devusi stimulu jaunām spekulācijām par nākamā Krievijas prezidenta ģimenes dzīvi.

Viņš pavisam drīz sāks savu trešo prezidenta termiņu, taču nav saprotams, kur palikusi viņa sieva Ludmila? – uz šādu jautājumu cenšas atbildēt pat autoritatīvais laikraksts Times.

Plašā materiālā izdevuma pirmdienas numurā detalizēti aprakstītas daudzveidīgas versijas un baumas par Ludmilas Putinas pazušanas no publiskās telpas iespējamajiem cēloņiem un par viņas varbūtējo atrašanās vietu. Publikācijā norādīts, ka Krievijā tikai retais piekrīt runāt par šo tēmu, un arī tad tikai gadījumā, ja netiek minēti viņu vārdi.

Kopš 2008. gada, kad Vladimirs Putins pameta Krievijas prezidenta posteni un ieņēma valsts premjerministra amatu, viņa dzīvesbiedres darbības apvij iepriekš neredzētas noslēpumainības plīvurs. Neviens pat nevar tieši pateikt, kur viņa dzīvo, kaut arī valda viedoklis, ka Ludmila Putina, visticamāk, atgriezusies Sanktpēterburgā, raksta Times.

Tomēr netrūkst arī dažādu citu baumu un saskaņā ar vienu no tādām, V. Putins pielīdzināts krievu cariem, kas mēdza nosūtīt savas apnikušās dzīvesbiedres uz klosteriem. Mūslaiku leģenda vēsta, ka Ludmila Putina dzīvo trimdā greznā viesu namā, miljona sterliņu mārciņu vērtībā, kas uzbūvēts uz valsts rēķina, Spaskas Jeļizarovskas sieviešu klostera pie Pleskavas, netālu no robežas ar Igauniju, teritorijā. Kā atgādina Times, XVI gadsimtā šajā klosterī dzīvoja sirmgalvis Filofejs, kuram tiek piedēvēta koncepcijas „Maskava ir Trešā Roma” autorība.

2010. gadā Ludmila Putina piedalījās minētā klostera iepriekšējās vadītājas, kuras cellē, kā stāsta, goda vietā atradusies V. Putina ģīmetne, bērēs. „Uz kurieni gan vēl varētu nosūtīt mūsdienu cara sievu?” jautāts Times publikācijā.

Daudzi Pleskavas iedzīvotāji ir pārliecināti par to, ka Ludmila Putina patiešām dzīvo Spaskas Jeļizarovskas klosterī. Tiesa, cilvēki atzīst, ka paši viņu nav redzējuši, toties zina citus, kas klosterī redzējuši V. Putina dzīvesbiedri, norāda laikraksts.

Krievijas Pareizticīgo baznīca gan kategoriski noraida šādas baumas, dēvējot tās par „nejēdzību”. Tajā pašā laikā Maskavas patriarhāta oficiālais pārstāvis Vsevolods Čaplins, runājot par šo jautājumu, izteicis intriģējošu piezīmi: „Paziņojot, ka viņš nekad nav dzirdējis, ka Ludmila Putina dzīvotu klosterī, viņš piebilda, ka ikvienam ir tiesības pavadīt kādu laiku vientulībā un lūgšanās,” teikts rakstā.

Jāpiebilst, ka jautājums par L. Putinu varētu noskaidroties jau ļoti drīz. Desmit dienas pēc inaugurācijas ceremonijas, kas notiks 7. maijā, V. Putins dosies uz ASV, lai piedalītos Lielā astoņnieka (G-8) valstu līderu ikgadējā samitā. Atbilstoši tradīcijai, tikšanās programma paredz virkni paralēlu pasākumu īpaši lielvalstu pirmajām lēdijām. Uz šo pasākumu vajadzētu ierasties arī Ludmilai Putinai, taču vai tā notiks, nav zināms, norāda Times.


Написать комментарий