Kabeļtelevīziju operatoriem būs jāpārraida reģionālās TV programmas

foto digitalproductionme.com
foto digitalproductionme.com

Kabeļtelevīziju operatoriem nākotnē būs obligāti jāiekļauj savās programmās reģionālo un vietējos plašsaziņas līdzekļu raidījumus un sižetus, ja reģionālie mediji izteiks šādu vēlmi.

To paredz valdības otrdien atbalstītās izmaiņas Elektronisko plašsaziņu līdzekļu likumā.

Ja vietējais vai reģionālais medijs izteiks vēlmi pārraidīt savu saturu kabeļtelevīzijas operatora programmā, operatoram nebūs tiesību atteikt, izņemot gadījumu, kad tam ir nepietiekamas tehniskās iespējas šāda pakalpojuma sniegšanai. Tāpat arī paredzēts noteikt, ka maksa par vietējo vai reģionāli raidījumu un sižetu retranslēšanu "ir pietuvināta faktiskajām izmaksām".

Valdība jau iepriekš konceptuāli atbalstīja priekšlikumu veicināt vietējo elektronisko mediju raidījumu un sižetu izplatīšanu, izmantojot kabeļtelevīziju.

Saskaņā ar Nacionālās elektronisko plašsaziņas līdzekļu padomes (NEPLP) sniegtajām ziņām, kuras ir apkopojusi firma "TNS Latvia", Latvijas lielākajās pilsētās kabeļtelevīzija, ieskaitot interneta protokola televīziju, ir pieejama vidēji 83% mājsaimniecību, mazākajās apdzīvotajās vietās vidēji 57,3% mājsaimniecību, bet lauku apvidos 27,7% mājsaimniecību.

Pašlaik reģionālo televīziju veidotos raidījumus translē Latvijas Televīzijas 7.kanāls.


Написать комментарий