LDZ solīja noregulēt pārbrauktuvi pie „Mežciems” stacijas Daugavpilī

foto dadi-auto.ru
foto dadi-auto.ru

Marta beigās portāls Gorod.lv pārsūtīja valsts AS "Latvijas dzelzceļš" mūsu lasītājas Oksanas vēstuli, kura lūdz tikt skaidrībā ar situāciju, ka dzelzceļu pārbrauktuve pie stacijas „Mežciems” periodiski pietiekoši ilgu laiku tiek slēgta. Tikai pirms dažām dienām redakcija ir saņēmusi atbildi. Publicējam gan lasītājas vēstuli, gan uzņēmuma „Latvijas dzelzceļš” preses sekretāra Māra Ozola atbildi.

„Labdien! Vēlamies pievērst Jūsu uzmanību sekojošajai problēmai. Sakarā ar to, ka dzelzceļu pārbrauktuvē pie stacijas Mežciems tika uzstādīta automātiskā barjera, sākās mūsu (un ne tikai) mokas, šķērsojot pārbrauktuvi. 16.martā pārbrauktuve tika slēgta no plkst.20:20 līdz plkst.20:50, 17.martā – no plkst.20:30 līdz plkst.20:50. Tie ir tikai divi pēdējie gadījumi, kad pārbrauktuve tika slēgta 15-20 minūtes PIRMS pasažieru vilciena, vēl 15 minūtes tā tika slēgta starp pasažieru un nākamo kravas vilcienu un 5 minūtes PĒC kravas vilciena. Mēs regulāri šķērsojam šo pārbrauktuvi ar darba autobusu, pirms mums brauc pilsētas autobuss №4, kas pārbrauktuvē arī stāv 30-40 minūtes un tādā veidā neiekļaujas sarakstā. Nesaukšu automašīnu skaitu, kas 17.martā mūsu acu priekšā šķērsoja pārbrauktuvi, pabraucot zem barjeras. Pārbrauktuve arī citā laikā tiek slēgta uz kādām 5 minūtēm bez iemesla, vilcienam nebraucot. Bet gadās, ka pārbrauktuve nav slēgta, bet vilciens jau ir tuvu. Pirms kāda laika mēs zvanījām dispečeram, kad braucām uz darba maiņu un nostāvējām pārbrauktuvē 20 minūtes (tāpēc mēs nokavējām darbu), viņi solīja tikt skaidrībā, bet nekas nav mainījies. Domāju, ka ne tikai mēs zvanījām un sūdzējāmies. Varbūt jūsu portāla iesaistīšana palīdzēs atrisināt šo problēmu. Paldies. Ar cieņu, SIA "Adugs" darbinieki”.

Un, lūk, "Latvijas dzelzceļš" atbilde, kurai vajadzēja veselu mēnesi: „Saņēmām jūsu pārsūtīto sūdzību par pārbrauktuves pie stacijas „Mežciems” darbu. Ierīkojot automātiskās barjeras, gaidīšanas laiks pie pārbrauktuves parasti tiek samazināts, jo tiek izslēgts cilvēciskais faktors – nav nepieciešams gaidīt, kamēr dežurants atvers pārbrauktuvi pēc signāla saņemšanas, bet pārbrauktuve tiek atverta automātiski, tiklīdz vilciens atrodas drošā attālumā. LDZ atbildīgie dienesti izdarīs grozījumus pārbrauktuves darbā šīs nedēļas laikā, lai autovadītājiem nevajadzētu gaidīt ilgāk nekā citās pārbrauktuvēs”.

No atbildes ir redzams, ka uzņēmums neapgrūtināja sevi un neatbildēja uz precizējošiem jautājumiem, kuri bija mūsu vēstulē. Cerēsim, ka mūsu pilsētnieku sūdzība tiks uzklausīta un solītās izmaiņas tiešām tiks izdarītas.


Написать комментарий