'Tele2' modernizē sakaru tīklu

foto delfi.lv
foto delfi.lv

"Tele2" noslēdzis daudzmiljonu līgumu ar "Nokia Siemens Networks" par jaunāko tehnoloģiju iegādi, lai gada laikā izveidotu modernāko mobilo sakaru tīklu Latvijā un pārējās Baltijas valstīs. Tādējādi "Tele2" būs gatavs ceturtās paaudzes jeb 4G pakalpojumu piedāvāšanai, vienlaikus attīstot 3G tīklu.

"Tele2" tīkla infrastruktūras nomaiņa ir lielākais un nozīmīgākais projekts uzņēmuma darbības laikā Latvijā. Tīkla modernizācija tiks veikta gada laikā – no šāgada otrā ceturkšņa līdz nākamā gada pirmajam ceturksnim. Tas nozīmē, ka "Tele2" ne tikai ieviesīs jaunākās "Nokia Siemens Networks" tehnoloģijas sakaru tīkla darbības nodrošināšanā, bet arī mainīs esošās bāzes stacijas uz vienotu "Nokia Siemens Networks" platformu, paralēli būvējot arī jaunas bāzes stacijas.

"Tele2" valdes priekšsēdētājs Valdis Vancovičs: "Priecājamies paziņot, ka "Tele2" veic tehnoloģisku izrāvienu, kas ir nozīmīgs gan telekomunikāciju nozarei, gan Latvijai kopumā. Pateicoties sadarbībai ar "Nokia Siemens Networks", būsim soli priekšā konkurentiem un klientiem nodrošināsim kvalitatīvāko, ātrāko un cenas ziņā izdevīgāko mobilo internetu, kā arī vēl plašāku pārklājumu un augstāko balss sakaru kvalitāti. Tāpat jaunais tīkls būs piemērots 4G pakalpojumu sniegšanai, kas nozīmē to, ka "Tele2" klientiem sniegs vismodernāko mobilo sakaru pieredzi ne tikai tagad, bet arī tālākā nākotnē."


Написать комментарий