J.Viļums: Daugavpils vadību izsauca uz komisiju, lai parādītu, ka interesējamies ne tikai par Rīgu un Jūrmalu 1

foto gorod.lv
foto gorod.lv

Kā ir zināms, vakar, 25.aprīlī, Latvijas Saeimas Pieprasījumu komisijas sēdē tika izskatīti jautājumi, saistīti ar Daugavpils pašvaldības projektu ietvaros rīkotajiem 18.Novembra ielas rekonstrukcijas un Tramvaju uzņēmuma konkursiem.

Saeimas deputāta no Daugavpils Riharda Eigima iniciatīvas rezultātā uz komisiju tika aicināta Daugavpils mērs Žanna Kulakova, kura ieradās kopā ar domes konsultanti juridiskajos jautājumos Dzintru Nikolajenko. 

Mēs lūdzam komisijas priekšsēdētāju Juri Viļumu komentēt, kā norisinājās sēde un kāds viedoklis komisijas locekļiem radās par situāciju. Deputāts situāciju komentēja ļoti atturīgi, nekritizējot domes vadību, bet arī neaizstāvot.

J.Viļums pastāstīja, ka pamatjautājumi, kas tika apspriesti un paskaidroti, bija projektu ietvaros rīkotie iepirkumi, tai skaitā iepirkumi projektos A13 un Tramvaju uzņēmums. Tika apspriesta tēma, ka dažreiz konkursos piedalās tikai viens pretendents, kas arī uzvar.

Deputāts atzīmēja, ka pilsētas vadība centās atbildēt uz visiem jautājumiem, arī tiem kas nebija iekļauti dienas kārtībā – par interaktīvo televīziju, kuru dome ir nolēmusi veidot. Sakarā ar negaidītu jautājumu vadība paskaidroja, ka runa ir par domes mājaslapas iespēju paplašināšanu, kad tiks paredzēta iespēja ievietot videomateriālus.

Deputāts J.Viļums uzdeva mēram jautājumus, kurus viņam uzdod vēlētāji, - par pilsētas svētkiem, par apzaļumošanu, par cietokšņa labiekārtošanas projektu u.tt. Kā arī deputāts izteica vēlēšanos šos jautājumus apspriest ar mēru personīgi.

Runājot kopumā par komisijas sēdes rezultātiem, deputāts atzīmēja, ka šī tikšanās bija iespēja parādīt, ka Saeima interesējas par situāciju ne tikai, piemēram, Jūrmalas domē, bet arī Daugavpilī.

Nobeigumā deputāts atzīmēja, ka komisijas locekļiem radās iespaids, ka Daugavpilī, iespējams, ir kādas problēmas, taču situācija nav tik slikta, kā Jūrmalas domē, kas pēdējā laikā tiek bieži minēta. Nākotnē komisija kontrolēs domi un, ja radīsies aizdomas par pārkāpumiem, atkal veidos dialogu.
 


Написать комментарий

Labāk uzreiz uz Briseli, pabraukāt, Eiropu paskatīties, a to ko tur Rīga !