Jaunieši apsveica veterānus

foto telegraf.lv
foto telegraf.lv

Pagājušajā sestdienā, 5.maijā, „9.maija pastnieki” apmeklēja LTK 105 dalībniekus, kuri dzīvo Daugavpilī. Līdz ar sabiedriskās organizācijas „9 may.lv” apsveikumiem, veterāni saņēma ziedus, dāvanas un aploksnes ar ziedojumiem no pilsētniekiem. 

Daudziem jauniem cilvēkiem tā bija pirmā tikšanās ar veterāniem. „Mēs bijām patiesi pārsteigti, ar kādu drosmi šie cilvēki pieņem visas līkstas, problēmas ar veselību, kā viņi mīl un novērtē dzīvi!” – brīvprātīgie dalījās ar iespaidiem.

- Tagad mēs zinām, ka 80 gados dzīve tikai sākas! – teica biedrības „5.elements” līdere, projekta koordinatore Diāna Petrova – Mūsu veterāni ir aktīvā dzīvesveida piekritēji. Piedalās kulinārijas konkursos, uzstājas kopā ar radošajiem kolektīviem, darbojas DAKCB (ДОБАК), nodarbojas ar lauku saimniecību, audzina mazmazbērnus. Paliek jauni savā dvēselē! „9.maija pastniekus” viņi sagaidīja ar lielu prieku. Pateicās par dāvanām, bet atzina, ka pats galvenais ir, ka viņus neaizmirst. Daudziem no viņiem mēs sagādājām vēl vienu pārsteigumu. Visa gada garumā jaunieši vāca veterānu fotogrāfijas un dzīvesstāstus, pateicoties kam mums izdevās papildināt mūsu fondu un paplašināt Piemiņas sienu, ievietojot tajā jaunas fotogrāfijas. Tāpēc 9.maijā mēs centīsimies nogādāt veterānus Dubrovina parkā, kur tiks izvietots memoriāls.

- Izņemot pilsētas rajonus, pastnieki apmeklēja arī pansiju, kurā dzīvo pieci veterāni, un slimnīcu, kurā daži veterāni ārstējās – pastāstīja projekta dalībniece, Saeimas deputāte Marjana Ivanova-Jevsejeva. - Diemžēl, katru gadu kāds no varoņiem aiziet citā saulē. Taču ir prieks, ka mums izdodas atrast aizmirstos vārdus. Cilvēki dažādu iemeslu dēļ nesastāv veterānu organizācijās. Un esam atraduši 40 tādu cilvēku! Tie ir represēti, mazgadīgi nacisma gūstekņi un veterāni, kas nozaudēja dokumentus, bet saglabāja kara godalgas.

Jāatgādina, ka akcijas „Uzvaras maršruts” ietvaros Daugavpils iedzīvotāji veterāniem savāca 614 latus un 200 dāvanas, kuras vēlāk tika pārkomplektētas. Svētku sūtījumos bija viss – saldumi, siltas drēbes, adītas zeķes, tēja, siltas šalles, grāmatas, pārtikas produkti,virtuves piederumi un apsveikuma kartiņas no bērniem.

Saskaņā ar „5.elementa” datiem, Daugavpilī dzīvo 230 veterāni, bet Daugavpils novadā – 40. Visi veterāni saņems apsveikumus no «9 may.lv», DAKCB (ДОБАК) un citām sabiedriskajām organizācijām.
 


Написать комментарий