Daugavpils veterāni, deputāti un Ģenerālie konsuli pagodināja kritušo piemiņu pie Mūžīgās uguns

foto gorod.lv
foto gorod.lv

Šodien, 8.maijā, Otrā pasaules kara upuru piemiņas dienā plkst.10:00 no rīta Dubrovina parkā notika ziedu uzlikšanas ceremonija pie Mūžīgās uguns un Karavīru-atbrīvotāju pieminekļa.

Tajā piedalījās Lielā Tēvijas kara veterāni, Krievijas un Baltkrievijas vēstniecību Latvijā Ģenerālie konsuli, pilsētas domes deputāti un pilsētas jauniešu biedrību pārstāvji.
Kritušo karavīru piemiņu pie Mūžīgās uguns pirmie pagodināja Ģenerālie konsuli Oļegs Ribakovs un Viktors Geisiks kopā ar Antihitleriskās koalīcijas cīnītāju Daugavpils biedrības vadītāju Ivanu Terehovu un pirmo vicemēru Vitāliju Azareviču. 

Jāatzīmē, ka mūsu deputāti ieradās uz šo ceremoniju ar sarkanu neļķu pušķi gandrīz pilnā sastāvā. Dubrovina parkā nebija tikai Žannas Kulakovas, kura pašlaik atrodas Izraēlā, kur kopā ar Attīstības departamenta vadītāju Dainu Kriviņu piedalās mēru starptautiskajā konferencē. 

Šodien dienas laikā ziedu uzlikšanas ceremonijas notiks arī pie Nacisma upuru pieminekļa, kas atrodas Vidējā Poguļankā, koncentrācijas nometnes „Štalag” vietā, kā arī pie padomju karavīru apbēdīšanas vietām Garnizona un Brāļu kapos. 

Bet plkst.12:30 karavīrus-atbrīvotājus, kas krita Lielajā Tēvijas karā, atceroties Brāļu kapos notiks pareizticīgo dievkalpojums – litija un ziedu uzlikšana.
 



Написать комментарий