Uzvaras dienā gājienā un mītiņā Dubrovina parkā piedalījās tūkstošiem daugavpiliešu

foto gorod.lv
foto gorod.lv

Šodien Daugavpils svin Lielās Uzvaras 67.gadadienu. Tradicionālā pasākumu programma – pulcēšanās pie Slavas skvēra, veterānu gājiens un mītiņš Dubrovina parkā – šogad droši vien pulcēja pilsētnieku rekordskaitu.

Interesants fakts: ar katru gadu paliek arvien mazāk veterānu, bet svētku gājiens kļūst spilgtāks un tajā piedalās daudz jaunu cilvēku. 10.vidusskolas skolēns Igors Gorod.lv teica, ka tas ir liels gods – gājienā iet kopā ar veterāniem, kuri, neskatoties uz vecumu, cenšas iet ļoti raiti.

Svinīgajā mītiņā Dubrovina parkā svētku kolonnu sagaidīja ar aplausiem.

Svinīgo mītiņu pie Mūžīgās uguns atklāja pirmais vicemērs Vitālijs Azarevičs, kurš ne tikai apsveica veterānus, bet arī no pilsētas domes vārda apsolīja viņiem dažāda veida atbalstu.

Krievijas Ģenerālkonsuls Daugavpilī Oļegs Ribakovs atzīmēja, ka 9.maijs ir ļoti gaiši svētki, kas skar visas tautas – no Vācijas līdz Mongolijai. Tā ir visu to, kas izcīnīja šo Uzvaru, - gan karavīru, gan aizmugures darbinieku – piemiņas diena.

Baltkrievijas Ģenerālkonsuls Viktors Geisiks atzīmēja, ka viņa valsts labi zina, kas ir karš un jāizdara viss iespējamais, lai tas nekas neatkārtotos. „Šodien tik tiešām ir svētā diena, pat Dievs mums ir žēlīgs un ir sūtījis tik labu svētku laiku”, - piebilda diplomāts.

Veterānus apsveica arī Vecticībnieku Pomoras Baznīcas Centrālās padomes priekšsēdētājs un Daugavpils Jaunbūves vecticībnieku draudzes mācītājs  Aleksijs Žilko un Daugavpils Borisa un Gļeba katedrāles prāvests, Daugavpils apriņķa prāvests virspriesteris Georgijs Popovs. Svētie tēvi pateicās Lielā Tēvijas kara veterāniem un novēlēja viņiem nodzīvot līdz Lielās Uzvaras 70.gadadienai.

Daugavpils domes deputāti piedalījās piemiņas mītiņā. Pēc vicemēra Vjačeslava Širjakova vārdiem, tā ir svētā diena un nopietni svētki, jo viņa vectēvs ir gājis bojā Lielā Tēvijas kara laikā.

Daudzi no svinīgā mītiņa dalībniekiem neslēpa asaras un dziedāja līdzi pazīstamajām dziesmām. Debesīs tika palaisti baloži un kara laika dziesmu pavadībā tika uzlikti ziedi pie Mūžīgās uguns. Šogad to bija ļoti daudz.

Fotogrāfijas var apskatīt ŠEIT


Написать комментарий