Ozols vēršas KNAB saistībā ar spiediena izdarīšanu uz LIAA

foto nekrize.lv
foto nekrize.lv

Latvijas Investīciju un attīstības aģentūras (LIAA) direktors Andris Ozols pirmdien vērsies Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojā (KNAB) saistībā ar spiediena izdarīšanu uz LIAA, pastāstīja Ozols.

Viņš norādīja, ka iesniedzis iesniegumu KNAB saistībā ar negodprātīgu valsts pārvaldi. "Esmu vērsies KNAB saistībā ar negodprātīgu valsts pārvaldi, jo valsts institūcijai tika uzdots slēgt līgumus, kas ir saimnieciski neizdevīgi valstij," sacīja Ozols un piebilda, ka lietā ir iesaistītas augstas amatpersonas, kuru vārdus viņš tomēr nevēlējās atklāt. "Es negribu medijiem atklāt amatpersonas, jo tas varētu beigties ar tiesvedību, taču iesniegumā KNAB tās esmu norādījis," teica Ozols.

Tāpat viņš atklāja, ka kopējā nepamatoto līgumu summa pārsniedz miljonu latu.

Savukārt LNT ziņas pirmdien vēstīja - lai arī konkrētu amatpersonu vārdus Ozols neatklāj, viņš licis noprast, ka lietā varētu būt iesaistītas gan Ministru kabineta biroja, gan Ekonomikas ministrijas (EM) amatpersonas.

Premjers LNT ziņām gan norādīja, ka Ozola apgalvojumi ir tikai pieņēmumi, un, lai sniegtu plašākus komentārus, nepieciešams noskaidrot faktus. "Manā rīcībā pašreiz nav informācijas, kas apstiprinātu šos LIAA vadītāja pieņēmumus. Līdz ar to šeit būtu svarīgi iesniegt precīzu informāciju, jo būtu svarīgi komentēt faktus, nevis pieņēmumus un apgalvojumus," teica Dombrovskis.

Savukārt EM valsts sekretārs Juris Pūce LNT ziņām atklāja, ka runa ir par pērn rudenī noslēgto līgumu ar auditorkompāniju "Ernst&Young", taču Pūce uzsvēra, ka tajā neesot nekas nelikumīgs.

"Ozola kungs atsaucās uz vienu konkrētu pagājušā gada rudenī notikušu konkursu, kam šogad martā beidzās darba izpilde, proti, par investīciju sistēmas novērtējumu. Šeit "Ernst&Young" uzvarēja godīgā konkursā, tāpēc es īsti nesaprotu, par ko tieši varētu tikt pārmests uzņēmumam "Enrst&Young" attiecībā uz viņu pētījumu, bet varbūt ir citi fakti, kas man nav zināmi, un es ļoti ceru, ka tiesībsargājošās iestādes noskaidros patiesību," teica Pūce.

LIAA ir Ekonomikas ministrijas pārziņā. Tās mērķis ir sekmēt uzņēmējdarbības attīstību Latvijā, veicinot ārvalstu investīciju apmēra pieaugumu un palielinot Latvijas konkurētspēju pašmāju un starptautiskajos tirgos.


Темы: , , , , ,
Написать комментарий