J.Lāčplēsis: Ja KNAB tur aizdomās J.Vasiļjevu, atzīmēšu, ka tieši viņš bija viens no iniciatoriem noņemt mani no amata

foto gorod.lv
foto gorod.lv

Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojs (KNAB) paziņo, ka šī gada 24.aprīlī tika uzsākts kriminālprocess par kāda uzņēmēja un VID darbinieka iespējamiem likuma pārkāpumiem sakarā ar komercuzņēmuma piedalīšanos publiskajos iepirkumos, kurus izsludināja Daugavpils pilsētas dome un Daugavpils novada dome.

Pēc KNAB rīcībā esošās informācijas, komercuzņēmums iesniedza viltus dokumentus no VID par parādu neesamību laika posmā no 2010.gada janvāra līdz 2012.gada februārim. Rezultātā uzņēmums uzvarēja 14 konkursos, iegūstot tiesības rīkot darbus par 2,5 miljoniem latu. 

Sakarā ar saņemtajiem pierādījumiem 16.maijā uzņēmējs un VID darbinieks tika atzīts par aizdomās turamo. Nekādi drošības līdzekļi viņam nav piemēroti, ierēdnis ir atstādināts no amata pienākumu pildīšanas. Portāls delfi.lv ziņo, ka VID darbinieks Valdis Lubgans tika atzīts par aizdomās turamo pilnvaru pārsniegšanā un dienesta viltojumos. Arī tiek ziņots, ka pārvaldes vadītājs netika viltojis visas izziņas – dažas izziņas viltoja pats uzņēmējs. Gadījumā, ja likuma pārkāpumi tiks pierādīti, abiem draud cietumsods.

Ja VID darbinieka vārds tika nosaukts uzreiz, tad firmas, par kuru ir runa, nosaukums tika paziņots vēlāk, turklāt tā bija neoficiālā informācija. Nav grūti uzminēt, ka runa var būt par Daugavpilī pazīstamu firmu “Gādība” un tās vadītāju Jevģeniju Vasiļjevu.

Kad sakarā ar aizdomām tapa zināms, ka iepirkumu procedūrā tika iesniegti viltus dokumenti, kuros bija norādīta nepareiza informācija par to, ka firmai neesot parādu, KNAB griezās Aleksejs Loskutovs, kurš, pildot deputāta pienākumus, bija ieguvis šo informāciju, visdrīzāk, privātā sarunā.

Portāls Gorod.lv griezās pēc komentāriem pie Saeimas deputāta Jāņa Lāčplēša, kurš 2010.gadā un 2011.gada sākumā, laikā, par kuru ir runa, bija Daugavpils mērs, agrāk bija vienā partijā ar uzņēmuma “Gādība” vadītāju (LC/LPP), bet vēlāk ar A.Loskutovu («Vienotība»), kurš griezās KNAB.

J.Lāčplēsis paziņoja, ka viņam vienmēr bijušas nopietnas nesaskaņas ar minētās firmas vadītāju sakarā ar eironaudas apgūšanu. Turklāt, kā atzīmēja J.Lāčplēsis, tieši firmas vadītājs visdrīzāk bija viens no iniciatoriem, lai viņu noņemtu no mēra amata. Taču Lāčplēša kungs, būdams mērs vai vicemērs, atklāti nenostājās pret firmas “Gādība” piedalīšanos pilsētas konkursos, un firma daudzus gadus bija viena no galvenajām būvfirmām, kas izpildīja pašvaldības pasūtījumus.

Deputāts arī atzīmēja, ka “Gādība” agrāk iesniedza dokumentus no VID, kas ļāva tai piedalīties konkursos, bet pašvaldība neapšaubīja un nepārbaudīja iesniegtos dokumentus.

Novērtējot situāciju kopumā, ka Daugavpils atkal ir nokļuvis ziņās, J.Lāčplēsis atzīmēja, ka būvniecības iepirkumi mūsu pilsētā ir saistīti ar politiskajiem notikumiem un pilsēta ir tālu no tā, lai strādātu pilsētnieku interesēs, nevis atsevišķu cilvēku interesēs.

Nobeigumā atzīmēsim, ka uzsāktais process pierāda, ka Daugavpilī tiešām pastāv problēmas ar būvniecības iepirkumiem un tās ir sākušās nevis pašreizējās pilsētas vadības laikā, kā to pasniedz daži politiķi, bet daudz agrāk.
 


Написать комментарий