Par pilsētas muzeja draugiem kļuva nopelniem bagātais treneris, pazīstamais mākslinieks un pamatskola

foto gorod.lv
foto gorod.lv

Šodien Daugavpils muzeja darbinieki, tāpat kā viņu kolēģi visā pasaulē, svin savus profesionālos svētkus. Sājā sakarā pilsētas Novadpētniecības un mākslas muzejs izvēlējās sev jaunus draugus pasākuma «Muzeja draugs» ietvaros. 

Akcijas mērķis ir apbalvot ar diplomiem un dāvanām cilvēkus un organizācijas, kas aktīvi sadarbojas ar muzeju.

Diplomus, keramiskās vāzes un ziedus saņēma Latvijas treneris airēšanā ar smailītēm un kanoe, kurš savulaik dibināja Daugavpilī airēšanas skolu, Boriss Prirodins. Savas pedagoģiskās darbības laikā viņš ir uzaudzinājis 6 starptautiskā līmeņa sporta meistarus, vairāk nekā 60 Latvijas sporta meistarus un vairākus simtus vienkārši labus airētājus. 

«Esmu uzdāvinājis muzejam visas savas medaļas un kausus, kurus biju ieguvis sportiskās karjeras laikā, kā arī dokumentus un fotogrāfijas. Esmu atdevis pat medaļu un valsts Goda trenera apliecību. Kam man tie ir vajadzīgi manā vecumā? Nevienam nav vajadzīgi, bet muzejā cilvēki aplūkos un varbūt atcerēsies mani. Pašlaik ir jāpaspēj no tā visa uztaisīt stendu» - pastāstīja muzeja jaunais draugs Boriss Prirodins. Jāatzīmē, ka kolekcijā ir vairāk kā 60 eksponāti, no kuriem vairāk kā 40 ir medaļas. Kā arī trenera audzēkņi solīja pie viņa stenda pielikt arī savas godalgas. 

Par «Muzeja draugu» kļuva arī pazīstamais mākslinieks Pjotrs Hudobčenoks, kura izstāde ar nosaukumu «Šodien un pirms 20 gadiem» darbojās muzejā no šī gada janvāra līdz aprīlim. Saņemot balvu no muzeja direktores Rutas Ģipteres rokām, viņš muzejam uzdāvināja nelielu 17.gadsimta monētu kolekciju. «Iespējams, ka monētas nav unikālas, bet muzeja fondam tās noderēs», - ir pārliecināts mākslinieks.

Kā arī Daugavpils muzeja draugu lokā iekļuva Saskaņas pamatskola, jo tās audzēkņi visa mācību gada garumā ļoti aktīvi piedalījās izstādēs, pasākumos un interaktīvajās programmās. Vienīgais, viņi nevarēja piedalīties šodienas ceremonijā, jo skolā notika Pēdējām zvanam veltītie pasākumi. 

Apbalvošanas ceremoniju atdzīvināja vokālās studijas Valodzīte uzstāšanās Valsts ģimnāzijas mūzikas skolotājas Ilonas Znutiņas vadībā, vokālā studija izpildīja dažas dziesmas un izpelnījās aplausus.
 



Написать комментарий