Ž.Kulakova: Apstiprinot Latgales attīstības plānu, valdība apliecināja savus solījumus palīdzēt reģionam

foto gorod.lv
foto gorod.lv

Otrdien Latvijas valdība apstiprināja Latgales attīstības plānu, kura mērķis ir panākt uzņēmējdarbības aktivizēšanu reģionā un privāto investīciju piesaistīšanu.

Tiek plānots, ka plāna ideju realizācija ļaus motivēt cilvēkus uzlabot savu situāciju. Ministrija sola piedāvāt reģionam 4-5 investīciju projektus. Tai skaitā, Rīgā tiks izveidota "Latgales vēstniecība", kurā būs iespējams iegādāties nelielu reģionālo ražotāju preces.

Mērs Žanna Kulakova portālam Gorod.lv paziņoja, ka mūsu pašvaldība ļoti gaidīja minētā plāna apstiprināšanu. Pirms tam pastāvēja dažādi viedokļi par to, kādas investīcijas ir nepieciešamas reģionam un kādā apjomā. Minētais dokuments noteica reģiona attīstības pamatprioritātes un finansējuma avotus.
Kas attiecas uz Daugavpili, saskaņā ar plānu, tiks akcentēta industriālo zonu attīstība un būvniecības un ielu rekonstrukcijas projektu īstenošana. Ja plāns tiks realizēts, šajā plānošanas posmā pilsēta varēs realizēt vairākus projektus, kas uzlabos pilsētas infrastruktūru.

Pēc Ž.Kulakovas vārdiem, priecē tas, ka valdība, apstiprinot Latgales attīstības plānu, apliecināja savus solījumus palīdzēt reģionam. Pirmais solis ir izdarīts, jācer uz tālāko rīcību un atbalstu, kuru pilsēta izjūt jau tagad, atzīmēja mērs, izsakot cerību, ka valdības rīcība attiecībā uz Latvijas vienlīdzīgu attīstību kļūs par normu, un drīzumā Latgali nesauks par depresīvo reģionu.

Runājot par Daugavpils iespēju izmantot priekšlikumu, ka vietējie ražotāji var tirgot savas preces "Latgales vēstniecībā" Rīgā, mērs atgādināja, ka pagājušajā gadā Daugavpilī tika izveidota zīme „Daugavpils prece”, kas ļaus pieņemt piedāvājumu un sākt tirgot galvaspilsētā vietējās preces bez ilga sagatavošanas procesa.


Написать комментарий