Katru mēnesi par izkārtnēm ar pilsētas nosaukumu māju uzkrājuma fondā tiks pārskaitīti 50 lati

foto gorod.lv
foto gorod.lv

Pirms Daugavpils 737.dzimšanas dienas svinēšanas uz divām pilsētas daudzstāvu mājām tika uzstādītas gaismas zīmes ar pilsētas nosaukumu un liliju – vienu no ģerboņa elementiem. Izkārtne 12,7 uz 2,6 metriem tika uzstādīta uz ēkas Imantas ielā 4, bet otrā gaismas zīme (10 uz 7 metriem) – uz ēkas 18.Novembra ielā 199a.

Pēc pilsētas vadības viedokļa izkārtnes ne tikai padarīs mūsu pilsētu pievilcīgāku, bet arī nostiprinās pilsētniekos patriotiskās jūtas. Taču daļa pilsētnieku izteica negatīvu attieksmi pret šo ideju, pieņemot, ka ēku sienās no konstrukcijām radīsies pelējums, un māju iemītnieki nedeva atļauju uz to uzstādīšanu.

Vicemērs Vjačeslavs Širjakovs portālam Gorod.lv paziņoja, ka abu māju, uz kurām tika uzstādītas izkārtnes, iedzīvotāji deva rakstveida atļauju iedzīvotāju kopsapulces gaitā. Kopsapulcē tika noteikta arī platības nomas maksa – 50 lati. Vicemērs paskaidroja, ka šī summa tiks pārskaitīta māju uzkrājuma fondā katru mēnesi un ar iedzīvotāju atļauju tiks izmantota, lai nomainītu durvis un logus mājas ieejās, veiktu koplietošanas telpu remontu utt.

«Domāju, ka iemītnieku vietā, kuri par reklāmu saņem naudu mājas uzkrājuma fondā, gribētu atrasties katrs pilsētnieks», - teica V. Širjakovs.


Написать комментарий