V.Širjakovs: Pieņemt lēmumu par piedalīšanos AES būvniecībā bez tautas piekrišanas nav demokrātiski 1

foto gorod.lv
foto gorod.lv

AES būvniecība Visaginasā turpina uztraukt sabiedrību. Un, ja Latvijas galvaspilsētas iedzīvotāji pret šo jautājumu attiecas diezgan mierīgi, lielākā daļa daugavpiliešu ir pret bīstama objekta būvniecību 20 km attālumā no Daugavpils.

Portāls Gorod.lv pēc komentāriem griezās pie municipālās varas pārstāvja vicemēra Vjačeslava Širjakova, kurš atzīmēja, ka, nezinot AES būvniecības reālus draudus un izdevīgumu, pret šo jautājumu var būt dažāda attieksme.

«Skaidri zināms ir tas, ka lēmums par AES būvniecību un Latvijas piedalīšanos tajā ir ļoti nopietns un to nedrīkst pieņemt bez publiskās apspriešanas un sabiedriskā viedokļa monitoringa. Pieņemt lēmumu par piedalīšanos AES būvniecībā bez tautas piekrišanas nav demokrātiski», - atzīmēja V.Širjakovs.

Vicemērs piebilda, ka pilsētas vadība, kuru ir ievēlējusi tauta, gadījumā, ja daugavpilieši būs kategoriski pret AES būvniecību, bet valsts nolems ieguldīt miljonu eiro minētajā programmā, nesēdēs rokas klēpī salikusi. Ja valsts tomēr nolems piedalīties būvniecībā, Daugavpils pašvaldība cīnīsies, lai pilsētas iedzīvotāji saņemtu atlaides un vismaz zemākās elektroenerģijas cenas.


Написать комментарий

Mums vienigais pret AES Visaginas, neskaties elektriki zemakais cenas, ja AES buvnieciba tad musu dauvpiliesi evakuet