S.Mihailovs: Autopārvadātājiem piešķirto 3,1 miljonu latu pietiks, lai daļēji segtu šī gada zaudējumus

foto gorod.lv
foto gorod.lv

Otrdien, 12.jūnijā, valdība noteica, ka, apspriežot grozījumus 2012.gada valsts budžetā, Finanšu ministrijai jāparedz papildus dotācija 3,1 miljonu latu apmērā, lai segtu sabiedriskā transporta pārvadātāju zaudējumus.

Atgādināsim, ka Latvijas autopārvadātāju asociācijas pagājušajā sēdē šī un nākamā gada zaudējumu segšanai viņi lūdza 5 miljonus latu, bet valdība nolēma piešķirt tikai 1,1 miljonu latu. Pēc kā autopārvadātāji nolēma sarīkot akciju „melnā lentīte” un draudēja ar streiku.

Daugavpils Autobusu parka vadītājs Sergejs Mihailovs portālam Gorod.lv pastāstīja, ka piešķirto līdzekļu pārvadātājiem pietiks, lai segtu pagājušā gada un daļēji šī gada zaudējumus. Taču ir grūti prognozēt, kas gaida pārvadātājus nākotnē, jo degvielas cenu samazinājums ir īslaicīga parādība, bet rezerves daļas un riepas diez vai kļūs lētākas.

Kā arī S.Mihailovs izteica pieņēmumu, ka 5.jūlijā noteiktais streiks pagaidām tiek atcelts. No sevis piebildīsim, ka, iespējams, asociācijai nevajadzētu atkārtoti rīkot akciju „melnā lentīte”, jo akcijas dienā, 12.jūnijā, notikusī autobusa avārija Aknīstē varēja beigties traģiski.


Написать комментарий