Nobremzē NA ierosinājumu Satversmē liegt referendumus par pilsonību

foto anglobalticnews.co.uk
foto anglobalticnews.co.uk

Koalīcijas partneri pirmdien vienojās pagaidām nevirzīt Nacionālās apvienības (NA) kārtējo reizi iesniegto ierosinājumu Satversmē noteikt, kas par pilsoņu loka paplašināšanu nevar lemt tautas nobalsošanā.

Premjers Valdis Dombrovskis (V) pēc koalīcijas sadarbības padomes sēdes žurnālistiem sacīja, ka par šo jautājumu ar koalīcijas partneriem diskutēts ne pirmo reizi, taču pagaidām šo projektu nevirzīs izskatīšanai parlamentā, jo vēl nav sagaidīts Valsts prezidenta Konstitucionālo tiesību komisijas viedoklis. Tāpat būtu svarīgi sagaidīt Satversmes tiesas (ST) lēmumu par to, kādos jautājumos referendumu rīkošana būtu pieļaujama.

Dombrovskis pauda – ir panākta vienošanās pie šī jautājuma atgriezties tad, kad būs zināms komisijas viedoklis un pieejams tiesas spriedums.

Arī ārlietu ministrs Edgars Rinkēvičs (RP) norādīja, ka pie šī jautājuma būtu jāatgriežas vēlāk.

Turpretī Nacionālās apvienības pārstāvis Imants Parādnieks izteicās, ka šī vienošanās uzskatāma par nosacītu, jo "pacietīgi gaidīt, ka Latvijas valsts pretinieki ierosinās referendumu, kuram atkal vajadzēs tērēt pāris miljonus latu, ir vieglprātīgi".

Jau vēstīts, ka pašlaik Latvijā notiek parakstu vākšana referenduma rīkošanai par pilsonības piešķiršanu visiem nepilsoņiem, un parakstījušies vairāk nekā 4000 cilvēku.


Написать комментарий