Valdība dod zaļo gaismu vienota sabiedriskā medija izveidei

foto boortz.com
foto boortz.com

Valdība otrdien pēc Kultūras ministrijas (KM) priekšlikuma nolēma piešķirt 80 000 latu Nacionālajai elektronisko plašsaziņas līdzekļu padomei (NEPLP), lai tā varētu uzsākt detalizētu situācijas izpēti saistībā ar jaunā sabiedriskā elektroniskā medija izveidi Latvijā.

Šī nauda piešķirta no līdzekļiem neparedzētiem gadījumiem un to plānots tērēt vairākām lietām, piemēram, sabiedriskā medija finansēšanas, pārvaldības, satura modeļa izstrādes pamatnostādņu noteikšanai, sabiedriskā pasūtījuma izveides modelim nepieciešamo izmaiņu analīzei, tehnoloģiskās platformas definēšanai un citam.

Atbildīgā KM skaidro, ka NEPLP pērn sāka darbu pie koncepcijas par jauna Latvijas sabiedriskā elektroniskā medija izveides. Koncepcijas projekts pērn oktobra vidū iesniegts skatīšanai valdībā, taču Finanšu un Tieslietu ministrijas dokumenta saskaņošanas laikā norādījušas, ka koncepcijas projekta saskaņošana nav iespējama bez sīkākās detalizācijas, ko savukārt ir paredzēts veikt pēc koncepcijas apstiprināšanas un attiecīgo budžeta līdzekļu piešķiršanas.

Papildus finansējums 80 000 latu apmērā nepieciešams, lai NEPLP varētu uzsākt detalizētāku izpēti, kuras ietvaros veiks finanšu analīzi, situācijas izpēti un tehniski ekonomiskā pamatojuma izstrādi un projektu portfeļa izveidi, skaidro ministrijā.

Jau vēstīts, ka NEPLP šā gada aprīļa vidū nolēma veidot jaunu, vienotu sabiedrisko mediju, kas darbosies ar vienotu redakcionālo sistēmu. NEPLP nolēma atbalstīt un virzīt tālākai izskatīšanai un detalizētai analīzei otro modeli, kas paredz pakāpenisku un pilnīgu sabiedriskā medija konverģenci, kurā tiek veidots jauns sabiedriskais medijs.

Atbalstītais modelis paredz, ka Latvijas Televīzija (LTV) un Latvijas Radio saturā un struktūrā notiek būtiskas izmaiņas, kas vērstas uz to, lai Latvijas iedzīvotājiem būtu nodrošināta piekļuve daudzveidīgai informācijai. Šo modeli iespējams realizēt pakāpeniski, un tas paredz esošo resursu sinerģiju, sadarbojoties veidot multimediālus projektus un veidot vienotu un modernu tehnoloģisko infrastruktūru.


Написать комментарий