CSDD liedz vienai autoskolai sagatavot topošos autovadītājus; vairākas brīdina par pārkāpumiem

foto delfi.lv
foto delfi.lv

Ceļu satiksmes drošības direkcija (CSDD), konstatējot pārkāpumu, liegusi jauno autovadītāju apmācību vienai autoskolai, bet vairākām izteikti brīdinājumi, portālu "Delfi" informēja CSDD.

CSDD pārbaudījusi vairākas autoskolas. Būtiskākie konstatētie pārkāpumi autoskolu darbībā saistīti ar apmācības procesa organizēšanu, kas ir pretrunā noteikumiem, tajā skaitā – saistībā ar līgumtiesiskajām attiecībām starp skolām un kursantiem, ar apmācības nodarbību norisi pretēji iepriekš pašu autoskolu noteiktajiem apmācības procesa norises plāniem.

Atklājot pārkāpumus, CSDD pieņēmusi vairākus lēmumus par mācību karšu atņemšanu un brīdinājuma izteikšanu autoskolām. CSDD komisija pieņēmusi lēmumu par mācību kartes atņemšanu autoskolai IK "Vilnis Bogdanovs". Turklāt šīs autoskolas darbībā jau iepriekš konstatēti pārkāpumi, kā rezultātā jau pavasarī pieņemts lēmums par mācību kartes darbības apturēšanu uz trim mēnešiem, ar piebildi – ja pēc tās atjaunošanas tiks konstatēti atkārtoti pārkāpumi, tiks lemts par mācību kartes anulēšanu, vēsta CSDD. Šajā autoskolā maijā atkārtoti konstatēti pārkāpumi apmācības procesā, kā arī attiecības starp autoskolu un kursantiem nebija noslēgti līgumi.

Komisija pieņēmusi lēmumus arī par brīdinājuma izteikšanu autoskolām SIA "Ceļš – 2", SIA "Einšteins", "K.Ustupa autoskola", SIA "Amanda", SIA "Autoskola Viktorija", SIA "Vikingi" ar piebildi – ja šo autoskolu darbībā būs konstatēti atkārtoti pārkāpumi, tiks izskatīts jautājums par mācību karšu darbības apturēšanu vai anulēšanu.

CSDD komisija pieņēmusi lēmumu aizliegt IK "Daigas auto" mācīt līdz brīdim, kamēr īpašnieces vai autoskolas īpašumā piereģistrēs Ministru kabineta noteikumiem atbilstošu mācību transportlīdzekli. Tāpat šī autoskola brīdināta – atkārtotu pārkāpumu gadījumā tiks izskatīts jautājums par mācību karšu darbības apturēšanu vai anulēšanu, vēsta direkcijā.


Написать комментарий