VARAM vadība iepazīsies ar Rīgas brīvostā strādājošo uzņēmumu atbilstību vides prasībām

foto Pilseta24.lv
foto Pilseta24.lv

Trešdien vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministra padomniece, Rīgas Brīvostas valdes locekle Inga Antāne un Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrijas (VARAM) valsts sekretāra vietnieks vides aizsardzības jautājumos Jurijs Spiridonovs apmeklēs Rīgas brīvostas teritorijā strādājošos uzņēmumus, informē VARAM.

Plānots, ka VARAM amatpersonas apmeklēs trīs ostā strādājošus uzņēmumus - SIA "Ovi Rīga", SIA "Woodison Terminal" un SIA "Man-Tess". Apmeklējuma mērķis ir klātienē iepazīties ar šo uzņēmumu darbību un īstenotajiem pasākumiem gaisa kvalitātes uzlabošanai.

Ministrijā atgādina par pirmdien pēc VARAM iniciatīvas notikušo Rīgas domes, Rīgas brīvostas, Satiksmes ministrijas, valsts AS "Latvijas dzelzceļš" un VARAM pārstāvju tikšanos, kuras mērķis bija klātienē meklēt kompleksus risinājumus Rīgas brīvostas teritorijā esošo uzņēmumu radītā gaisa un smaku piesārņojuma mazināšanai.

Pirmdienas tikšanās laikā panākta vienošanās par visu iesaistīto institūciju ciešāku sadarbību, apzinot un īstenojot nepieciešamos pasākumus Rīgas gaisa kvalitātes uzlabošanai un Rīgas brīvostai pieguļošajās teritorijās dzīvojošo iedzīvotāju dzīves kvalitātes uzlabošanai.

Savukārt, lai informētu iedzīvotājus par īstenotajiem pasākumiem gaisa kvalitātes uzlabošanā Rīgas pilsētā, nākamnedēļ, 11.jūlijā, VARAM notiks tikšanās ar Mežaparka Attīstības biedrības, Sarkandaugavas Attīstības biedrības un biedrības "Kundziņsala" pārstāvjiem.

Jau vēstīts, ka pēdējo mēnešu laikā Sarkandaugavas iedzīvotāji vairākkārt Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienestam (VUGD) ziņojuši par spēcīgu naftas produktu smaku, kas nāk no Rīgas ostā strādājošajām kompānijām.

Arī Valsts vides dienestā (VVD) atzīst, ka pēdējo mēnešu laikā tiek saņemts vairāk sūdzību par smirdoņu Sarkandaugavā nekā ierasts, taču, kā atzīmē dienestā, pie smakas nav vainojams viens konkrēts uzņēmums.


Написать комментарий