Ministra Sprūdža kārtēja vizīte uz Latgali liecina par viņa ieinteresētību reģiona attīstībā

foto gorod.lv
foto gorod.lv

Izskatās, ka Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrs Edmunds Sprūdžs ir nolēmis nopietni risināt Latgales reģiona problēmas. Ministrijas galvas vizīte notiek mūsu zilo ezeru zemes glābšanas plāna „Iespēju Latgale” ietvaros.

Divu dienu vizītes gaitā ministrs plāno tikties ar pašvaldībām, lai uz vietas noskaidrotu to finanšu iespējas un gatavību piedalīties minētajā reģionālajā plānā.
Šodien Edmunds Sprūdžs jau apmeklēja Daugavpils novada Višķu pagastu, kur iepazinās ar Špogu ciema infrastruktūras attīstību – vidusskolu, estrādi, kas tiek renovēta, sporta laukumu un nesen nodotajiem ekspluatācijā riteņbraucēju un gājēju celiņiem.

Rīt, 14.jūlijā, ministra kungs apmeklēs Daugavpils universitātes Studiju un pētniecības centru „Ilgas”, kurš šobrīd ir kļuvis par vienu no mūsdienīgākajām studijām un pētniecības bāzēm Austrumeiropā. Iespējams, ka pēc šī apmeklējuma jaunajā koleopterologu parkā parādīsies vēl viens koks, kuru iestādīs viesis.
Kā arī dienas laikā Edmunds Sprūdžs plāno apmeklēt SIA „AD Biogāzes stacija” un iepazīties ar Daugavpils izpletņlēcēju sporta kluba darbu.

Sventē ministru iepazīstinās ar Infrastruktūras attīstības centra darbu un pagasta lielāku zemnieku saimniecību „Stārķi”. Pie reizes viņš apmeklēs Slitušķu ciemu, kur pagājušā gadsimta 80.gados tika uzsākta Daugavpils HES būvniecība.

Ministra vizīte noslēgsies Krāslavā, kur viņš piedalīsies Daugavas festivālā, kas norisinās Pilsētas dienu ietvaros.


Написать комментарий