'Microsoft' jaunākā operētājsistēma 'Windows 8' pie patērētājiem nonāks 26.oktobrī

foto windows8transfer.com
foto windows8transfer.com

ASV informācijas tehnoloģiju gigants "Microsoft" trešdien paziņoja, ka tā nākamās paaudzes operētājsistēma "Windows 8" patērētājiem būs pieejama no 26.oktobra.

Par šīs operētājsistēmas debijas datumu kompānijas sanāksmē paziņojis par "Windows" izstrādi atbildīgās struktūrvienības vadītājs Stīvens Sinofskis.

"Microsoft" pavēstīja, ka jaunās paaudzes operētājsistēma būs pieejama 109 valodās 231 tirgū visā pasaulē.

Uzņēmums solījis, ka "Windows 8" augustā būs jau pieejama datoru, planšetdatoru un viedtelefonu ražotājiem, lai tie spētu to iestrādāt savās iekārtās.

"Tas vienkārši ir lielākais darījums šai kompānijai vismaz pēdējo 17 gadu laikā," pagājušajā nedēļā paziņoja "Microsoft" vadītājs Stīvs Balmers, atsaucoties uz operētājsistēmas "Windows 95" nonākšanu tirgū.

Jaunākā operētājsistēma, kuras iepriekšējās versijas bijušas kā standarts personālajiem datoriem, tiks izmantota arī lielā daļā viedtelefonu un planšetdatoru, tostarp "Microsoft" izstrādātajā planšetē "Surface", kas tirgū nonāks šogad.

"Microsoft" iepriekš vēstīja, ka pārdevis vairāk nekā 630 miljonus "Windows 7" licenču un šī operētājsistēma darbina lielāko daļu biznesa galddatoru.
"Windows 7" tirgū nonāca 2009.gada oktobrī.
 


Написать комментарий