Līvānos un Valkā atver jaunus ātrās palīdzības punktus

foto delfi.lv
foto delfi.lv

Līvānos un Valkā iedzīvotājiem pieejami jauni steidzamās medicīniskās palīdzības punkti, kuros iespējams saņemt palīdzību izmežģījumu, lūzumu vai grieztu brūču gadījumos, kā arī citās situācijās, kurās nepieciešama strauja mediķu iejaukšanās, portāls „Delfi” uzzināja Nacionālajā veselības dienestā.

Līvānos atvērts pirmā līmeņa steidzamās medicīniskās palīdzības punkts, kurā medicīnisko palīdzību visu diennakti sniedz viens ārsts un viena māsa vai ārsta palīgs, bet Valkā atvērts otrā līmeņa steidzamās medicīniskās palīdzības punkts, kurā medicīnisko palīdzību no plkst.8 līdz pusnaktij sniedz divi ārsti - ķirurgs vai traumatologs un internists vai anesteziologs-reanimatologs, kā arī viena māsa, bet starplaikā - viens no iepriekš minētajiem ārstiem un viena māsa vai ārsta palīgs.

Ja steidzamās medicīniskās palīdzības punktā pacienta stāvokli ārstniecības persona novērtē kā smagu un viņam nepieciešama hospitalizācija, tiek izsaukta neatliekamās medicīniskās palīdzības brigāde un pacients nogādāts slimnīcā.

Nacionālais veselības dienests informē, ka Limbažu un Priekules slimnīcās, Balvu un Gulbenes slimnīcu apvienībā, Vidzemes slimnīcā un Sarkanā Krusta Smiltenes slimnīcā rasta iespēja izveidot papildu aprūpes gultas. Tur palīdzību varēs saņemt pacienti, kuri pēc akūta ārstēšanās perioda turpmākai ārstēšanai pārvesti no daudzprofilu slimnīcām. Pacientam, kurš atrodas aprūpes gultā, ārsts veselības aprūpes pakalpojumus nodrošina pa dienu, bet medmāsa - visu diennakti.

Papildu aprūpes gultas un jaunie steidzamās medicīniskās palīdzības punkti izveidoti, jo esošos resursos atrasti papildus 109 347 lati.

Valsts apmaksātos veselības aprūpes pakalpojumus šobrīd iespējams saņemt 13 steidzamās medicīniskās palīdzības punktos.


Написать комментарий