Ar 'Google Earth' Ēģiptē atklātas jaunas piramīdas

publicitātes foto
publicitātes foto

Amerikāņu zinātnieks ar programmas "Google Earth" palīdzību Ēģiptē atklājis, iespējams, jaunas, iepriekš nezināmas piramīdas, vēsta ārvalstu mediji.

Nīlas baseinā zinātnieks pamanījis divus, līdz šim nezināmus piramīdu kompleksus. Britu laikraksts "Daily Mail" pavētījis, ka sensacionālo atklājumu ar populārās programmas "Google Earth" palīdzību izdarījis amerikāņu arheologs Andžels Mikols.

Arheologs desmit gadus pētījis "Google" programmu, ar kuras palīdzību var internetā redzēt arī Zemes reljefu. Mikola uzmanību pievērsuši divi, piramīdas formas pauguri, kuriem bijusi plakana augša.

Viens no kompleksiem atrodas apmēram 20 kilometrus no pilsētas Abu-Sidhum. Ja paugurs tiešām ir piramīda, tad tā varētu būt pat lielāka par slaveno Heopsa piramīdu. Savukārt otrs piramīdu komplekss atrodas Ēģiptes ziemeļu daļā. Mikola uzskata, ka šo pakalnu noslēpumu var izpētīt un atklāt vien uz vietas, veicot arheoloģiskos izrakumus. "Šie attēli runā paši par sevi," nešaubīgs par savu atklājumu ir zinātnieks.

Tuvākajā laikā zinātnieks ieplānojis doties uz Ēģipti, lai uz vietas pārliecinātos par jaunatklāto piramīdu eksistenci.

Līdz šim dažādās Ēģiptes vietās bija zināmas apmēram 138 piramīdas.


Написать комментарий