Daugavpilieši, cienīsim to, kas mums tiek radīts!

foto gorod.lv
foto gorod.lv

Salauztu galdu un visapkārt izmētātus atkritumus pirmdienas rītā portāls Gorod.lv atrada vienā no Daugavpils domes organizētajām atpūtas vietām Daugavas krastā, pie cietokšņa.

SpecATU sētniekus lūdza pēc brīvdienām nesakārtot pilsētas atpūtas vietas, lai pārējie pilsētas iedzīvotāji varētu paskatīties, kā atpūšas mūsu pilsētnieki. Un tiešām bija ko redzēt.

Pēdējos divos gados Daugavpils dome ir izveidojusi dažus desmitus atpūtas vietu ar galdiņiem, soliņiem, griliem un atkritumu urnu Daugavas krastā Nometņu ielā, Ruģeļu ūdenskrātuves krastā, Šūņu ezera krastā gar Vidzemes un Cēsu ielām, Lielā ielā pie 6.vidusskolas, Stropu ezera pludmalē, Vaļņu un Daugavas ielu krustojumā, pie bijušā vanšu tilta, aiz Daugavpils universitātes jaunā korpusa. Minētās atpūtas vietas sakārto SpecATU sētnieki no plkst.6:00 no rīta katru dienu, neskatoties uz to, ka sākotnēji darbu grafiks to paredzēja tikai trīs reizes nedēļā.

SpecATU darbu vadītāja Valentīna Ledoka portālam Gorod.lv pastāstīja, ka, neskatoties uz to, ka atpūtas vietas ir aprīkotas ar pietiekami lielām atkritumu urnām, pilsētnieki izmet atkritumus visapkārt. Taču tas nav sliktākais variants – dažreiz atpūtnieki salauž soliņus un galdus, izmantojot dēļus kā malku. Kā arī tika reģistrēts gadījums, kad pēc dažām ierīkošanas nedēļām kāds bija izlauzis no zemes un nozadzis grilu. Izmeklēšanā ir iesaistījusies pašvaldības policija.

V.Ledoka arī pastāstīja, ka neapšaubāmi pie dabas krūts atpūšas daudzi cilvēki, kas savāc pēc sevis atkritumus un izmet tos tuvākajā konteinerā. Ir cilvēki, kuri ne tikai pēc sevis sakārto atpūtas vietu, bet arī atstāj pārējiem palikušo malku. Kulturāli uzvedas vācieši, kuri, ceļojot pa Latviju, labprāt pavada laiku pie dabas krūts mūsu pilsētā, lai paēstu un izbaidītu mūsu dabas skatus. Viņiem visiem tiek izteikta pateicība.

Dome aprīkojusi ļoti labas atpūtas vietas un tas ir domātas pilsētniekiem. Tāpēc cienīsim un glabāsim to, kas mums tiek radīts. SpecATU un Komunālās saimniecības pārvaldes darbinieki aicina pilsētniekus, kuri atpūšas pie dabas, neatstāt pēc sevis izmētātus atkritumus. Kā arī jāatceras, ka, ja jūs redzat, ka kāds neievēro kārtības noteikumus, nekavējoties jāzvana uz pašvaldības policiju pa tālr.654 21500.



Написать комментарий