Pirms vēlēšanām Daugavpils partijas īpaši daudz ziedojumu nesaņem

foto businesspundit.com
foto businesspundit.com

Līdz pašvaldības vēlēšanām palicis mazāk nekā gads. Daugavpilī un Latgalē šogad tika izveidotas dažas reģionālās partijas, taču to turpmākai darbībai paredzēto ziedojumu nav daudz, liecina Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja (KNAB) informācija.

Piemēram, Daugavpils mēra Žannas Kulakovas partijai “Attīstibas partija” no izveidošanas brīža neviena fiziskā vai juridiskā persona nav ziedojusi ne naudu, ne mantu, ne pakalpojumus. Analoģiska situācija izveidojusies arī Līvijas Jankovskas partijā – “Mūsu partija”.

Materiālu atbalstu nav guvusi arī Daugavpils novada domes priekšsēdētājas Janīnas Jalinskas nesen izveidotā partija “Daugavpils novada partija”. Bijušā pilsētas mēra Jāņa Lāčplēša partija pagaidām pat nav reģistrēta.

No pēdējiem ziedojumiem vietējām partijām var atzīmēt summu 500 latu apmērā, kuru 2009.gadā reģistrētajai partijai “Daugavpils atdzimšana” šī gada 11.jūnijā pārskaitīja Aleksejs Beinārs.
Jāatzīmē, ka KNAB reģistrā joprojām atrodas partija “Latgales tauta”, kura pēdējo ziedojumu 500 latu apmērā 2010.gada janvārī saņēmusi no tagad mirušā Grigorija Ņemcova.


Написать комментарий