DP atrod un konfiscē liela apjoma ieroču partiju

foto delfi.lv
foto delfi.lv

Drošības policija (DP) aizturējusi divus Latvijas iedzīvotājus, kuru dzīves vietās pēc sakcionētas kratīšanas tika atrasti un konfiscēti 40 automātiskie ieroči, munīcija, kā arī cits aprīkojums, informēja DP.

2011.gadā DP konstatēja vairāku personu organizētu grupu, kas ieveda valstī liela apjoma ieroču partijas, tajā skaitā automātiskos kaujas ieročus, ko vēlāk realizēja Latvijā un ārvalstīs.

15.augustā DP ierosināja kriminālprocesu par nodarījumiem, kas paredzēti Krimināllikuma 233.panta trešajā daļā - šaujamieroču, šaujamieroču munīcijas remontēšana, iegādāšanās, glabāšana, nēsāšana, pārvadāšana un realizēšana bez attiecīgas atļaujas, kas izdarīta organizētā grupā.

Šī kriminālprocesa gaitā 16.augustā DP par dalību minētajā organizētajā grupā aizturēja divus Latvijas iedzīvotājus.

18.augustā tiesa vienam no aizturētajiem piemēroja drošības līdzekli - apcietinājumu -, savukārt otram aizturētajam - policijas uzraudzību.

DP turpina izmeklēšanas darbības, lai iegūtu un nostiprinātu pierādījumus pret abiem aizturētajiem, kā arī citām ar minēto ieroču izplatīšanas kanālu saistītām personām.

Saistībā ar šo organizēto grupu par līdzīgām noziedzīgām darbībām ir sākts kriminālprocess un aizturētas personas vēl vienā Eiropas Savienības valstī.


Написать комментарий