Bordāns: SAB direktoram nebūtu jānāk no specdienestu vides

foto lvportals.lv
foto lvportals.lv

Jaunajam Satversmes aizsardzības biroja (SAB) direktoram nebūtu jānāk no specdienestu vides, bet gan jābūt ar politisku skatījumu, trešdien Latvijas Radio sacīja tieslietu ministrs Jānis Bordāns (VL-TB/LNNK).

Viņš atzīmēja, ka SAB direktors nav tas cilvēks, kuru uzdevumos ir operatīvas darbības, jo direktora amats, vadītāja administrācijas darbinieka amats ir tas, kas saista dienesta darbiniekus ar sabiedrību un politiķiem un otrādi.

Bordāna skatījumā, tā esot "tāda tradicionāla, bet manā uztverē nepareiza" uztvere - ja cilvēks ir politikā pieredzējis, tas met uz viņu kādu ēnu.
Ministrs uzsvēra, ka katra kandidatūra būtu jāvērtē individuāli, taču viņš nedomā, ka politiskā pieredze mestu uz kandidātu kādu ēnu.

Kā ziņots, līdzšinējais SAB šefs Jānis Kažociņš šajā amatā ir jau otro termiņu un, lai gan likums ļauj viņam amatu ieņemt arī trešo termiņu, viņš paziņojis, ka uz trešo termiņu nekandidēs un nākamā gada maija sākumā SAB direktora amatu atstās.

Saeimas Nacionālās drošības komisijas priekšsēdētājs, eksprezidents Valdis Zatlers (RP) aģentūrai LETA iepriekš atzina, ka SAB jaunais vadītājs ir izraugāms no drošības iestāžu profesionālās vides, kam ir pieredze, kas spēj vadīt SAB no pirmās savas darbības dienas jaunajā amatā.

Pats galvenais, pēc Zatlera domām, ir - nepolitizēt SAB vadītāja amatu. SAB direktora amata kandidātu izvirza Nacionālās drošības padome. "Vēlreiz uzsvēršu - SAB direktora kandidatūra jāmeklē profesionālajā vidē, bet tam jābūt politiski neitrālam cilvēkam," teica Zatlers.


Написать комментарий