Bērziņš: SAB vadītājam jābūt Latvijas latvietim

foto dienas mediji
foto dienas mediji

Nākamajam Satversmes aizsardzības biroja (SAB) vadītājam ir jābūt Latvijas latvietim, jo viņam ir ļoti precīzi jāpārzina situācija Latvijā, trešdien kopīgajā preses konferencē ar Ministru prezidentu Valdi Dombrovski sacīja Valsts prezidents Andris Bērziņš.

Prezidents arī norādīja, ka šai personai būtu jābūt politiski neitrālai.

Kopš 2003.gada 2.maija SAB direktora amatā ir Jānis Kažociņš. 2008.gada aprīlī Saeima viņu atkārtoti apstiprināja šajā amatā, tādējādi Kažociņa pilnvaras beidzas 2013.gada 2.maijā. Kažociņš ir paziņojis, ka vēlreiz uz šo amatu nepretendēs.

Aizsardzības ministrs Artis Pabriks (V) iepriekš pauda viedokli, ka nav tik svarīgi, vai nākamais Satversmes aizsardzības biroja (SAB) vadītājs nāks no politiķu vai drošības nozares vides, bet galvenais ir, lai viņš būtu profesionāls, politiski neitrāls un domātu par valsti.

Pabriks apgalvoja, ka līdz šim esot dzirdējis vien baumas, kas varētu būt atbildīgā amata kandidāti, un vismaz viņa "galvā šāda kandidāta nav". Atbildīgajiem politiķiem vēl neesot bijušas profesionālas sarunas par SAB vadītāja jautājumu, lai arī esot iespējams, ka kaut kur šādas sarunas notiek. "Vajag meklēt un mēs atradīsim," apņēmību atrast labāko SAB vadītāju pauda Pabriks.
 


Написать комментарий