'Olympus' prezentē korpusa vāciņu aizvietojošu objektīvu un jaunās 'PEN' kameras

publicitātes foto
publicitātes foto

Japāņu fototehnikas ražotājs "Olympus" prezentējis interesantu, deviņus milimetrus biezu objektīvu, kas tiek pozicionēts kā fotoaparāta korpusa vāciņa aizstājējs. Tāpat "Olympus" atklājis jaunās "PEN" sērijas kameras "E-PL5" un "E-PM2" ar jauno 16 megapikseļu sensoru, kā arī vēl citus objektīvus.

Fotokameras korpusa vāciņu aizstājošais objektīvam nav elektrisko savienojumu, bet ir manuālā fokusēšanās iespēja. Tā fokālais attālums ir 15 mm (30 mm – 35 mm sistēmas ekvivalentā), bet diafragmas atvērums ir fiksēts – F8. Šo objektīvu "Olympus" pozicionē kā aksesuāru un piedāvās iegādāties atsevišķi.

No citiem "Olympus" prezentētajiem Mikro četru trešdaļu sistēmas objektīviem var atzīmēt "60 mm F2.8 Macro" un "12 mm F2" melnajā versijā. Ražotājs paziņojis, ka pēc kāda laika būs pieejams arī "17 mm F1.8".

Vēl "Olympus" atklāja jaunās "PEN" sērijas fotokameras "E-PL5" un "E-PM2", kas ieguvušas jauno 16 megapikseļu sensoru. Šī matrica aizgūta no "OM-D E-M5" modeļa un to izstrādājis "Sony".

"E-PL5" modelis "Olympus" piedāvājumā aizstās uzreiz divus aparātus – "E-P3" un "E-PL3". Savukārt "E-PM2" ir "E-PM1" tiešais pēctecis. Abām kamerām ir skārienjutīgs ekrāns un iespēja uzņemt līdz pat astoņus kadrus sekundē.


Написать комментарий