Speciālisti novērtēs, vai pie Latgales slimnīcām var nosēsties helikopteri

foto  saund.stanford.edu
foto saund.stanford.edu

Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienests ziņo, ka otrdien, 25.septembrī, mediķi un Nacionālo bruņoto spēku aviācijas speciālisti novērtēs helikopteru nosēšanas vietas pie Latgales slimnīcām Rēzeknē, Ludzā, Preiļos, Krāslavā, Jēkabpilī un Daugavpilī. Tiek plānots pārbaudīt helikopteru nosēšanas vietas arī Aglonā, kur katru gadu pulcējas liels ticīgo skaits.

Pārbaužu mērķis ir papildināt helikopteru nosēšanas vietu katalogu ar jaunu informāciju, iekļaujot tajā ziņas par drošajām nosēšanas vietām, par iespējamajām grūtībām un pacienta nogādāšanas iespējām pie helikoptera.

NMP dienesta direktors Armands Ploriņš ziņo, ka ir jābūt pārliecinātiem, ka nosēšanas vietās pie medicīniskajām iestādēm tiešām var nosēsties helikopteri, kas nepieciešamības gadījumā kritiskajā stāvoklī esošos slimniekus nogādātu no reģiona uz Rīgu.

NMP dienestā paziņoja, ka „ātrās palīdzības” mediķiem dažreiz gadā nākas izmantot helikopteri un transportēt cietušos. Piemēram, šī gada septembrī avārijā Kuldīgā cietušais cilvēks tika nogādāts ar helikopteri Rīgas klīniskajā slimnīcā. Šī un pagājušā gada laikā smagā stāvoklī esošie cilvēki tika nogādāti no Balvu, Jēkabpils, Cēsu, Rēzeknes un citām slimnīcām.


Написать комментарий