Rimšēvičs: uzmanīgi jāsāk domāt par algu palielināšanu valsts uzņēmumos

foto dienas mediji
foto dienas mediji

Atalgojumam valsts uzņēmumos ir jābūt konkurētspējīgam un, ja tas uzrāda labus rezultātus, atalgojums būtu jāpalielina, pirmdien LNT raidījumā "900 sekundes" sacīja Latvijas Bankas prezidents Ilmārs Rimšēvičs.

Algas būtu jāpalielina uzmanīgi un tiem uzņēmumiem, kuri uzrāda labus darbības rezultātus. Tādējādi būtu iespējams izvairīties no kvalificētu darbinieku aizplūšanas, parādot, ka krīze ir beigusies, norādīja centrālās bankas vadītājs.

Viņš apstiprināja, ka atalgojums nedaudz esot palielināts arī Latvijas Bankas darbiniekiem, tomēr tas nav bijis lineāri, bet gan katrs darbinieks esot vērtēts atsevišķi.

Kā ziņots, lai darbam motivētu valsts un pašvaldību kapitālsabiedrību valdes locekļus, viņiem palielinās atalgojumu - lielajās kapitālsabiedrībās mēnešalga varēs sasniegt pat 4780 latus, paredz valdības akceptētais likumprojekts.

Finanšu ministrijas (FM) virzītās likuma izmaiņas paredz pārskatīt un paaugstināt valsts un pašvaldību kapitālsabiedrību valdes locekļu atlīdzības noteikšanai piemērojamo maksimālo koeficientu, paaugstinot to no 6 uz 10 (valdes locekļa algu nosaka, koeficientu reizinot ar Centrālās statistikas pārvaldes publicēto valstī strādājošo iepriekšējā gada vidējo darba samaksu).

FM prognozētā valstī strādājošo 2012.gada mēneša vidējā darba samaksa ir 478 lati. Līdz ar to 2013.gadā īpaši lielajās kapitālsabiedrībās maksimālā mēnešalga varētu sasniegt 4780 latus jeb pieaugt par 72%, salīdzinot ar pašreiz lielajos uzņēmumos pieļaujamajiem 2784 latiem.


Написать комментарий