Kolēģi aicinās Rīgas domi nesteigties ar izstāšanos no LPS

foto riga.lv
foto riga.lv

Latvijas Pašvaldību savienība (LPS) sagatavojusi vēstuli Rīgas domei (RD), kas plānojusi izstāties no organizācijas, aicinot to uz sarunām un pārdomāt šo paziņojumu, trešdien vēsta laikraksts ”Diena”.

Līdzīgu ieteikumu RD varētu saņemt no saviem kolēģiem Lielo pilsētu asociācijā. Tā varētu lūgt Rīgas vadību atlikt lēmuma pieņemšanu līdz nākamās nedēļas otrajā pusē paredzētajām lielo pilsētu un Novadu apvienības sarunām, kurās plānots izvērtēt pašvaldību tuvināšanās iespējas un to, kā kopīgi varētu aizstāvēt vietējo varu intereses, ”Dienai” teica asociācijas pārstāvis Māris Kučinskis.

Jau vēstīts, ka RD tomēr plāno nevis apturēt darbību, kā ziņots iepriekš, bet gan izstāties no LPS pavisam. Galīgos lēmumus šajā jautājumā plānots pieņemt nākamnedēļ, otrdienas rītā Latvijas Radio pavēstīja Rīgas mērs Nils Ušakovs (SC). Lēmumu pieņemšana par izstāšanos atlikta uz nākamo nedēļu, jo šis jautājums vēl esot juridiski jāsagatavo.

Rīgas vadība pagājušajā nedēļā nolēma apturēt darbību LPS, jo šī organizācija, pēc Rīgas vadības domām, nespējot aizstāvēt pašvaldību intereses, ko pierāda kārtējā piekāpšanās sarunās ar valdību par nākamā gada budžetu un iedzīvotāju ienākuma nodokļa pārdali.

”Diena” vēsta arī, ka Rīgas mērs uz LPS domes sēdi nemaz nebija ieradies, un Rīgas pārstāvji tajā kopā ar vēl četrām lielajām pilsētām neizmantoja veto tiesības, lai nobloķētu protokola parakstīšanu. Kučinskis uzskata, ka pilsētām nebija laika sagatavoties veto tiesību izmantošanai, jo premjera Valda Dombrovska (V) piedāvājums, kas bija arī četru trūcīgāko lielo pilsētu interesēs, nācis negaidīti.

Kučinskis uzskata, ka Rīgas izstāšanās no organizācijas ”to noplicinātu un būtu liels zaudējums”, tāpēc visi saprātīgie cilvēki aicināšot nesteigties ar šāda lēmuma pieņemšanu, raksta ”Diena”.


Написать комментарий