Aglonas internātvidusskolas skolēni apmeklē Satiksmes ministriju

foto aglona.lv
foto aglona.lv

28.septembrī Aglonas internātvidusskolas 10.-12.klašu skolēni apmeklēja atvērto durvju dienu Satiksmes ministrijā, kur iepazinās ar ministrijas darbu, struktūru un lēmumu pieņemšanas gaitu, kā arī nelielu ieskatu vēsturē. Pasākumā Satiksmes ministrijā piedalījās arī kapitālsabiedrības ar savām prezentācijām un konkursiem, informē Aglonas novada pašvaldība.

Bija interesanti tikties ar ‘’Lidostas Rīga’’ pārstāvjiem, uzzināt par lidostas procesiem un darbinieku pienākumiem. Latvijas Jūras administrācija piedalījās sadarbībā ar AS Tallink Latvija. Skolēniem bija iespēja piedalīties dažādos konkursos un individuāli veicamos uzdevumos, piemēram, jūrnieku mezglu siešanā. Noslēgumā bija loterija ar galveno balvu – kruīza ceļojumu ar Tallink prāmi uz Stokholmu. Kruīza ceļojumu 4 personām vinnēja 12.klases skolnieks Arvils Mačāns.

Saistošs bija Latvijas Pasta stends, uzskates materiāli  par LP darbību, kā arī pastkartīšu sūtīšanas aktivitātes, kurās iesaistījās gandrīz visi skolēni. Latvijas Valsts Ceļi sniedza plašu informāciju par autoceļu nozari, arī ‘’Latvijas Dzelzceļš’’ piedāvāja dažādas aktivitātes.

Pēc tikšanās Satiksmes ministrijā, devāmies nelielā ekskursijā uz VAS ‘’Latvijas Gaisa Satiksme’’. Tur mūs sagaidīja sabiedrisko  attiecību speciālists Kristaps. Viņa vadībā mēs iepazināmies ar LGS dispečeru darbu, kuri regulē visu gaisa satiksmi – lidmašīnu pacelšanos, nolaišanos. Apmeklējām  LGS vadības Mācību  trenažiera kompleksu. Visinteresantāk bija izbaudīt virtuālo lidojumu 3D trenažierī.

Šī diena mums visiem sagādāja daudz pozitīvu emociju, jo visur jutāmies  ļoti gaidīti.


Написать комментарий