Jaunsleinis: partijas cenšas sašķelt pašvaldību savienību

foto Valsts kanceleja
foto Valsts kanceleja

Šobrīd ir jūtami politisko partiju centieni sašķelt Latvijas Pašvaldību savienību (LPS) un šķeltnieces ir partijas, kas nav ieinteresētas spēcīgā pašvaldību pārstāvniecības organizācijā, uzskata vadītājs Andris Jaunsleinis.

Jaunsleinis otrdien "Latvijas Neatkarīgās Televīzijas" raidījumā "900 sekundes" sacīja, ka LPS ir tik stipra, cik stipri ir tās biedri, un, lai gan atsevišķas pašvaldības jau izstājušās vai par to paziņojušas, savienībai nedraud izjukšana.

LPS vadītājs pauda uzskatu, ka šobrīd pašvaldības ir gatavas ķildoties pat pēc salīdzinoši nelielas papildus naudas summas piedāvāšanas. Tā kā lauku pašvaldības ir negatīvāk noskaņotas, nekā Rīgas un Pierīgas pašvaldības, tad "sarīdīšanai" tiek izmantots šis noskaņojums.

Jaunsleinis LPS vadītājs gan uzsvēra, ka savienība vēl nav piekāpusies valdībai jautājumā par iedzīvotāju ienākumu nodokļa pārdali. Vienošanās panākta tikai par vienu papildus dotāciju trūcīgākajām pašvaldībām.

Ar Rīgas domi, kas paziņojusi par darbības apturēšanu un iespējamo izstāšanos no LPS, otrdien paredzēta tikšanās un sarunas, kurās tiks runāts par pašvaldību kopīgajām interesēm un nepieciešamību tam pakārtot savu rīcību.

Viņš gan piebilda, ka to pašvaldību intereses, kas no LPS izstājušās, netiekot svītrotas.


Написать комментарий