Ž.Kulakova: Daugavpils neplāno izstāties no Pašvaldību savienības, jo pagaidām situācija mums ir labvēlīga

foto gorod.lv
foto gorod.lv

Kā jau tika vēstīts, sakarā ar to, ka pārrunās par iedzīvotāju ienākuma nodokļa proporcijas pārdali Latvijas Pašvaldību savienība (LPS) nespēja aizstāvēt pašvaldību intereses, Rīga izstājās no organizācijas sastāva. Kārtējā preses konferencē žurnālisti apjautājās par Daugavpils pilsētas mēra Žannas Kulakovas domām par Rīgas izstāšanos no LPS un mūsu pašvaldības turpmāko rīcību.

Ž.Kulakova paziņoja, ka viņa respektē Rīgas un citu pašvaldību viedokli, attiecībā uz Daugavpili mērs paziņoja, ka šobrīd netiek plānots pieņemt lēmumu par izstāšanos no savienības.

Daugavpils pilsētas mērs atzīmēja, ka Rīga ir to pašvaldību donors, kas saņem līdzekļus no pašvaldību finanšu izlīdzināšanas fonda. Savukārt Daugavpils ir četru nabadzīgāko pilsētu vidū, kas saņem valsts dotācijas. Šajā sakarā situācija mums pagaidām ir izdevīga, paziņoja mērs.

Ž.Kulakova paziņoja, ka Pašvaldību savienības darbs rit kā parasti, un nākamajā sapulcē tiek plānots apspriest radušos jautājumus saistībā ar to, ka dažu pašvaldību viedokli nesakrīt ar vairākuma viedokli.


Написать комментарий