Dienvidkorejas ministrs atvainojas par Ziemeļkorejas karavīra nepamanīto pārbēgšanu

foto everything-everywhere.com
foto everything-everywhere.com

Dienvidkorejas aizsardzības ministrs Kims Kvandžins izplatījis oficiālu atvainošanos par to, ka robežsardze nav pamanījusi no Ziemeļkorejas oktobra sākumā pārbēgušu karavīru, vēsta raidsabiedrība BBC.

Pārbēdzējs šķērsoja smagi apsargāto robežu un padevās Dienvidkorejas karavīriem. Pēc šī incidenta 14 virsnieki ir disciplināri sodīti, bet trīs stāsies kara tribunāla priekšā. Pārbēgšanas gadījumi uz labi apsargātās abu valstu robežas ir ārkārtīgi reti.

Ministrs norāda, ka karavīra nepamanīta pāriešana pāri robežai norāda uz drošības un trauksmes sistēmu nepilnībām. ”Es no sirds atvainojos par bažu izraisīšanu cilvēkos,” paziņoja Kvandžins.

Dienvidkorejas militāristi iepriekš ziņoja, ka 22 gadus vecais bēglis pamanīts novērošanas kamerās, tad aizturēts un nogādāts drošībā. Tomēr pārbaudes atklāja, ka karavīrs patiesībā pats pieklauvējis pie Dienvidkorejas robežsardzes posteņa durvīm.

Virsnieki sodīti daļēji par to, ka mēģinājuši slēpt notikušā apstākļus, norāda ministrs.

Pagājušajā nedēļā Dienvidkorejas prezidents Ļi Munbaks aizsardzības ministram izteica publisku pārmetumu un aicināja sodīt tos, kas atbildīgi par nepamanītu kaimiņvalsts karavīra iekļūšanu Dienvidkorejas teritorijā.

Pēdējo 60 gadu laikā no komunistiskās Ziemeļkorejas uz Dienvidkoreju ir pārbēguši vairāk nekā 20 000 cilvēku, parasti bēgšana notiek caur Ķīnu un Dienvidaustrumāziju.


Написать комментарий