Saeimas Sporta apakškomisija sola atbalstīt sporta attīstību Daugavpilī

foto gorod.lv
foto gorod.lv

15.oktobrī Latvijas Saeimas Izglītības, kultūras un zinātnes komisijas Sporta apakškomisijas pārstāvji iepazinās ar Daugavpils sporta bāzēm un apsprieda pilsētai svarīgus jautājumus.

Vizītes sākumā notiks tikšanās ar Daugavpils pilsētas mēru Žannu Kulakovu, vēlāk viesi apmeklēja Ledus halli, Sporta internātu, Šaha un dambretes klubu, stadionu „Lokomotīve”. Pēc sporta objektu apmeklējuma Domē sākās komisijas sēde, kuras gaitā notika Daugavpils pilsētas prezentācija un diskusija par sporta attīstības tendencēm un pašvaldības realizētajiem projektiem.

Komisijas priekšsēdētājs Ivans Klementjevs (SC) pastāstīja klātesošiem par sporta attīstību valstī un nozares valsts finansējumu, atzīmējot, ka, neskatoties uz nelielu finansējuma palielinājumu nākamgad, viena audzēkņa finansējuma daļa samazināsies. Mazākas naudas summas tiks piešķirtas arī sporta skolu treneru likmēm, jo uz valsts finansējumu tagad var pretendēt arī privātklubi.

Savukārt deputāte Marjana Ivanova-Jevsejeva (SC) paziņoja precīzu informāciju par sporta nozares finansējumu iepriekšējos gados un 2013.gada budžeta plānu, kas liecina, ka nākamgad pašvaldībai nāksies uzņemties treneru likmju lielākas daļas finansējumu.

Pievienojoties diskusijai, pilsētas vadība apliecināja, ka ir gatava arī turpmāk iedalīt līdzekļus sporta attīstībai pilsētā. Vicemērs Vjačeslavs Širjakovs solīja, ka, neskatoties uz valsts dotāciju samazinājumu un ikgadēju sporta skolas audzēkņu pieaugumu, nākamā gada sporta nozares pašvaldības finansējums saglabāsies šī gada līmenī, t.i., tiks iedalīti ne mazāk kā 1,5 miljoni latu.

Deputātus uzrunāja Latgales sportistu asociācijas izpilddirektore Valentīna Šabuņeviča, kura runāja par nepieciešamību izveidot Daugavpilī sporta internātu. Šo ideju atbalstīja gan komisijas locekļi, gan Domes vadība, tomēr atzīmēja, ka idejas realizācijai nepieciešams pietiekami liels finansējums.

Uz Saeimas deputātu atbalstu cer arī vairākkārtīgs pasaules čempions triatlonā un biatlonā Anatolijs Ļevša, kurš norādīja uz nepieciešamību realizēt iecerēto slēpošanas trases ierīkošanas projektu. Komisijas locekļi piekrita, ka ir jāturpina sporta attīstība Daugavpilī un solīja to atbalstīt. Klātesošajiem komisija apsolīja atbalstīt arī čempionāta spīdvejā organizēšanu Daugavpilī.

Diskusijas gaitā komisijas pārstāvji dalījās iespaidos par Daugavpilī redzēto un izteica viedokli, ka Daugavpils sporta bāzes atrodas pietiekami labā stāvoklī, bet dažos objektos nepieciešama modernizācija. 

Pēc diskusijas deputāti devās un Olimpisko centru, kur viņi tika iepazīstināti ar sporta kompleksu un notika dažādu sporta jautājumu apspriede.


Написать комментарий