ES aicina pārskatīt 'Google' privāto datu vākšanas politiku

foto thenextweb.com
foto thenextweb.com

Eiropas Savienība (ES) vēlas, lai interneta pakalpojumu sniedzējs ”Google” mainītu personu privāto datu vākšanas politiku, lai izvairītos no ”augsta riska lietotāju privāto datu neaizskaramības pārkāpšanai”, vēsta raidsabiedrība BBC.

Oficiāli ES paziņojums gaidāms otrdien, bet aģentūra ”Reuters” jau ziņo par oficiālās vēstules saturu.

Vēstuli, kurā norādītas 12 rekomendācijas, parakstījuši 24 no pavisam 27 ES valstu pārstāvjiem. Dokuments ir rezultāts deviņus mēnešus ilgai izmeklēšanai par ”Google” datu vākšanas praksi.

Kopš marta ”Google” apvieno datus no dažādām vietnēm, piemēram ”YouTube” un ”Gmail”, lai precīzāk sasniegtu reklāmu auditoriju. Tas nozīmē, ka 60 dažādu ”Google” interneta vietņu privātuma noteikumi tika apvienoti vienā privātuma politikā.

Bažas par izmaiņām izteica ES regulatori, tāpēc tika sākta izmeklēšana par ”Google” privātuma politikas atbilstību ES Datu aizsardzības direktīvai. Izmeklēšanu pārraudzīja darba grupa ar visu dalībvalstu pārstāvjiem.

Izmeklēšana ”Google” privāto datu vākšanas politiku nenosauc par nelikumīgu, bet norāda uz 12 pasākumiem, kas jāveic, lai kliedētu bažas. Vēstulē norādīts, ka tik liela mēroga datu kombinēšana rada risku lietotāju privātās dzīves neaizskaramībai. Tāpēc ”Google” būtu jāmaina savu praksi par datu kombinēšanu no dažādiem pakalpojumiem, secinājusi darba grupa.

Rekomendācijas ietver jautājumus par personīgās informācijas un interneta pārlūkošanas vēstures datu vākšanu, kā arī ar atrašanās vietu saistītu datu un maksājuma karšu datu vākšanu.


Темы: , , , , ,
Написать комментарий