No muzeja Roterdamā nozagtas vairākas vērtīgas gleznas

foto eropuit.nl
foto eropuit.nl

Nīderlanē, no Roterdamas mākslas muzeja ”Kunsthall”, otrdien, 16. oktobrī nozagti vairāki vērtīgi mākslas darbi, raksta ārvalstu prese.

Pagaidām gan netiek konkretizēts, kādi darbi pazuduši, taču kā liecina neoficiāla informācija, nozagti varētu būt vairāki nozīmīgi un arī naudas izteiksmē vērtīgi muzejā notiekošās izstādes eksemplāri.

Kā medijus informēja Roterdamas policijas preses pārstāve Patrīsija Veselesa, gleznas no muzeja pazudušas naktī. Šobrīd notiek zādzības izmeklēšana, lai noskaidrotu kā un tieši cikos zagļiem izdevies muzejā iekļūt.

Pagaidām policija nevēlas atklāt, kuras gleznas ir nozagtas, nedz arī to vērtību. Kā raksta ”Dutch News”, arī muzeja darbiniekiem ir liegts izplatīt informāciju par pazudušajiem darbiem, arī par to kādā veidā zādzība notikusi. Tomēr, kā liecinot kāds ieraksts mikroblogu vietnē ”Twiiter”, vairākas gleznas vienkārši tikušas norautas no sienām.

Šajās dienās muzejā norisinājās izstāde ”Avant-gardes”, kurā bija aplūkojami darbi no ”Triton Foundation” kolekcijas. Ar šo izstādi muzejs atzīmēja 20. pastāvēšanas jubileju. Ekspozīcijas darbu vidū bija gan Pablo Piakso, gan Vinsenta van Goga, gan Žorža Braka, gan Lusjēna Freida un citu slavenu modernistu darbi.

Izstāde tika atklāta 7. oktobrī un tās norises laiks bija plānots līdz 2013. gada 13. janvārim.

 


Написать комментарий