Latviski izdots norvēģu kulta rakstnieka Ērlenna Lū jaunākais romāns

publicitātes foto
publicitātes foto

Ziemeļvalstu kultūras centrs ”Nordisk” laidis klajā norvēģu kulta rakstnieka Ērlenna Lū jaunāko romānu "Mulejs" ("Muleum").

Jaunais romāns "Mulejs" veidots dienasgrāmatas formā, tajā savijušies smiekli, eksistenciāli jautājumi un apbrīnojams dzīvības apliecinājums. Grāmata, kas vienlīdz būtiska kā jaunajiem lasītājiem, tā viņu vecākiem; tā ir vienlīdz skaudra un aizraujoša cilvēkiem visās paaudzēs. Tā fascinē ar skaudru patiesīgumu un reizē errīgu humoru, raksta izdevēji.
"Gribēju radīt darbu, kurā humors ļautu noraut noslēpumainības plīvuru tīņu romantizētajam pašnāvības fenomenam,"-par savu darbu tikšanās laikā Latvijā stāstījis pats autors.

"Mulejs ir burvīgs teksts- sāpīgs un reizē skumjš, bet tai pat laikā asprātīgs un raits, kā tikai Ērlenns Lū savā meistarībā spēj radīt,” tā par jauno romānu raksta norvēģu medijs ”Dagbladet”

Romānu no norvēģu valodas tulkojusi Jolanta Pētersone.

Latviešu valodā jau iepriekš izdoti darbi Naivi Super", "Doplers" un "Kurts četrās grāmatās".

Grāmatas atvēršanas pasākums notiks otrdien, 23. oktobrī plkst.18:30, Ziemeļvalstu kultūras centrā ”Nordisk”, Skolas ielā 21, 209. telpā, Rīgā. Pasākumā muzicēs jaunā mūziķe Justīne Šteina.


Написать комментарий