Ārmstrongam oficiāli piespriesta mūža diskvalifikācija

foto rapidtree.com
foto rapidtree.com

Starptautiskā riteņbraukšanas savienība (UCI) leģendārajam ASV riteņbraucējam Lensam Ārmstrongam pirmdien oficiāli apstiprināja mūža diskvalifikāciju, vēsta ārvalstu mediji.

”Lensam Ārmstrongam nav vietas riteņbraukšanā,” teica UCI prezidents Pets Makkveids. ”Šī nav pirmā reize, kad riteņbraukšana nonākusi krustcelēs un kad tai jāsāk viss no jauna. Mēs to darīsim ar lielu sparu."

UCI paziņoja, ka Ārmstrongs saņēmis mūža diskvalifikāciju un tiks anulēti visi viņa rezultāti kopš 1998.gada. Līdz ar to izsvītroti 14 Ārmstronga riteņbraukšanā pavadītie gadi.

Makveids tic, ka šis ir pirmais solis, lai apkarotu dopinga lietošanu riteņbraukšanā. Tāpat Makkveidam tika uzdoti jautājumi par to, kā UCI tik ilgi nekonstatēja Ārmstronga dopinga pārkāpumus, uz kuriem organizācijas prezidents nespēja sniegt viennozīmīgu atbildi.

Atgādinām, ka ASV Antidopinga aģentūra (USADA) uz mūžu diskvalificēja leģendāro riteņbraucēju Ārmstrongu, kuru apsūdzēja "ievērojamākajā, apjomīgākajā un visprofesionālāk veiktajā dopinga krāpšanā sporta vēsturē". UCI pirmdien šo diskvalifikāciju oficiāli apstiprināja.

Zīmīgi, ka karjeras laikā neviena dopinga analīze Ārmstrongam nebija uzrādījusi pozitīvu rezultātu.

Ārmstrongs savas karjeras laikā septiņas reizes uzvarēja prestižajā velobraucienā "Tour de France". Tāpat viņš 1993.gadā kļuva par pasaules čempionu grupas braucienā, bet 2000.gadā Sidnejas olimpiskajās spēlēs izcīnīja bronzas medaļu individuālajā braucienā.


Написать комментарий