SIA „ALAAS” gatavojas veikt atkritumu savākšanas un izvešanas funkcijas

foto rezekne.lv
foto rezekne.lv

Šonedēļ SIA „Austrumlatgales atkritumu apsaimniekošanas sabiedrība” („ALAAS”) rīcībā ir nonākušas četras vismūsdienīgākās atkritumu savākšanas mašīnas „SCANIA”, bet tas nozīmē, ka pilnā sparā rit gatavošanās brīdim, kad SIA „ALAAS” sāks pildīt atkritumu vākšanas un transportēšanas operatora Rēzeknē funkcijas no 2013. gada 1. janvāra, informē Rēzeknes pilsētas domes Sabiedrisko attiecību nodaļa.

Kā pastāstīja SIA „ALAAS” valdes loceklis Aigars Metlāns, mašīnas Rēzeknē nonāca tieši no rūpnīcas „SCANIA” konveijera un, salīdzinot ar tām atkritumu izvešanas mašīnām, kas tagad ir Rēzeknē, tās ir daudz klusākas, manevrētspējīgākas un ekonomiskākas. Tā kā mašīnas ir pilnīgi jaunas, tad, protams, tās mazāk izies no ierindas. Vēl viena priekšrocība ir tāda, ka jaunās mašīnas varēs pacelt līdz pat 1 tonnu smagus konteinerus.

Atgādināsim, ka lēmums par operatora funkciju nodošanu SIA „ALAAS” tika pieņemts, jo šī gada beigās beidzas līguma ar SIA „L&T” termiņš un pašvaldībām (Rēzeknes pilsētai, Rēzeknes, Ludzas, Viļānu, Ciblas un Zilupes novadiem) bija izvēle vai nu izsludināt jaunu konkursu par šī pakalpojuma sniegšanu vai arī nodot funkcijas pašvaldības uzņēmumam. Galvenais arguments pašvaldības uzņēmumiem – iespēja saglabāt esošo tarifu, tas ir, tarifs no 1. janvāra paliek tāds, kāds tas ir šogad – 7,24 lati par kubikmetru.

Tuvākā mēneša laikā SIA „ALAAS” plāno noslēgt līgumus ar māju apsaimniekošanas uzņēmumiem, jo no jaunā gada daudzdzīvokļu māju iedzīvotāji maksās par atkritumu izvešanu tieši viņiem, nevis atkritumu vākšanas un transportēšanas operatoram. Toties privātmāju īpašnieki slēgs līgumus ar SIA „ALAAS” individuālā kārtībā. Līdz nākamā gada 1. janvārim vēl ir laiks brīdināt SIA „L&T” par līguma pārtraukšanu un veikt visus nepieciešamos norēķinus par izvestajiem atkritumiem līdz 2012. gada 31. decembrim.


Написать комментарий