Kultūras ministrijas atzinums: situācija Daugavpils teātrī būtiski uzlabojusies

foto gorod.lv
foto gorod.lv

Vakar, 23.oktobrī, Daugavpils teātrī notika preses konference, kuras gaitā teātra pārstāvji prezentēja gaidāmās pirmizrādes un pastāstīja par aktuālajām problēmām.

Teātra valdes loceklis Oļegs Šapošņikovs ziņoja, ka nesen tika saņemta Kultūras ministrijas vēstule, kurā minēts, ka situācija Daugavpils teātrī būtiski uzlabojusies, par ko liecina izrāžu kvalitātes līmeņa pieaugums. Pēc viņa domām, tas ir oficiālais apliecinājums tam, ka teātrim domātās valsts dotācijas jau nākamgad tiks palielinātas.

Daugavpils teātra finansējuma jautājums joprojām ir aktuāls. Šogad mūsu Melpomenas templis saņēma vismazāko valsts dotāciju – aptuveni 263 900 latus.

„Kādreiz par mūsu teātri izteicās ļoti kritiski, bet finanšu krīzes laikā mūsu rādītāji bija vieni no sliktākajiem. Šobrīd mūsu uzdevums ir pierādīt pretējo, tāpēc, neskatoties uz nelielu aktieru sastāvu (18 cilvēki), mēs veidojam izrādes trijās valodās un šajā sezonā mūsu teātrī gaidāmas 13 pirmizrādes. Salīdzinājumam jāmin, ka Nacionālā teātra 48 aktieri sagatavojuši 17 pirmizrādes.

Pieņēmu, ka saņemot tādas pašas dotācijas, kā citi Latvijas teātri, mums veiktos vēl labāk”, - ir pārliecināts teātra mākslinieciskais vadītājs.

Pēc Oļega Šapošņikova domām, ir pamats cerēt uz labāko, jo Kultūras ministrija tiešām plāno palielināt Daugavpils teātra dotācijas, kaut arī konkrētās summas pagaidām netiek minētas.


Написать комментарий